11-10-2022

OpenStack community lanceert nieuwe Zed Release

Deel dit bericht

De OpenStack-gemeenschap heeft Zed gelanceerd, de 26e versie van de open source cloud-infrastructuursoftware. Highlights van Zed zijn onder andere verbeterde security functies en meer hardware mogelijkheden. Daarnaast speelt de OpenStack-community in op feedback van gebruikers met twee nieuwe projecten: Venus, dat logboekaggregatie biedt voor grote implementaties, en Skyline, voor verbeterde web UI.

Negentig procent van de grootste telco's gebruiken OpenStack, en bestaande users blijven hun implementaties uitbreiden. Gebruikers als BBC Research en het Europees Centrum voor Weather Forecasts zijn enkele voorbeelden van users die zorgen voor innovatieve toepassingen en technologieën. Door continue verbeteringen zijn nu implementaties van enkele tientallen tot miljoenen cores mogelijk.

Naast de Zed release werd ook OpenStack Venus geïntroduceerd; een one-stop log aggregation service voor operators die hen o.a. in staat stelt OpenStack logs te verzamelen, op te schonen, te indexeren, te analyseren, te visualiseren en rapporten te genereren. Venus is van bijzonder belang voor operators die grote OpenStack implementaties beheren, omdat het een manier biedt om snel issues op te lossen, inzicht te krijgen in de operationele health van het platform en het niveau van platformbeheer te verbeteren.

Partners