13-10-2022

GitLab en Google lanceren Cloud Seed om cloudadoptie te bevorderen

Deel dit bericht

GitLab, aanbieder van een DevOps Platform, heeft tijdens Google Cloud Next de introductie aangekondigd van Cloud Seed, ontwikkeld in samenwerking met Google Cloud Platform (GCP). Cloud Seed is een nieuwe functionaliteit binnen GitLab die het voor developers eenvoudiger maakt om clouddiensten aan te schaffen en te gebruiken. Cloud Seed stelt gebruikers van GitLab en GCP in staat om met behulp van één platform al hun applicaties op een centrale locatie in de cloud onder te brengen zonder vertragingen op te lopen.

Volgens GitLab’s 2022 DevSecOps Survey blijft cloud computing een topprioriteit voor organisaties, en is de cloud voor DevOps-teams het op een na belangrijkste investeringsgebied. Cloud Seed helpt organisaties met de transformatie naar de cloud. De integratie van GCP met het GitLab-platform zorgt ervoor dat organisaties hun clouddoelstellingen eenvoudiger kunnen realiseren en toegang heben tot de volledige kracht van een hyperscaler.

Cloud Seed is ingebouwd in de web-UI van GitLab en maakt gebruik van de functionaliteit voor CI/CD-pipelines van het platform. De oplossing is specifiek ontwikkeld om developers in staat te stellen om diensten van Google Cloud Platform op soepele wijze af te nemen. Cloud Seed biedt ondersteuning voor Service Accounts, Regions, Cloud Run en Cloud SQL. Voor de ontwikkeling van Cloud Seed werkte GitLab nauw samen met Google Cloud om een optimale oplossing af te leveren voor het vereenvoudigen en automatiseren (en daarmee versnellen) van de provisioning en configuratie van clouddiensten. GCP en GitLab werkten samen in een open source-model om Cloud Seed beschikbaar te stellen voor gratis en betaalde gebruikers.

Het gebruikersvriendelijke en toegankelijke format van Cloud Seed draagt bij aan een soepele overstap naar de cloud. Omdat het een gebruiksvriendelijke, open-source tool is, kunnen developers en productteams de Google Cloud diensten gebruiken als aanvulling op de cloud adoptie initiatieven van het management. Als gevolg daarvan ziet GitLab de bottom-up adoptie van cloud-diensten toenemen.

Partners