17-10-2022

Thales vernieuwt beheer van encryptiesleutels

Deel dit bericht

Thales maakt bekend dat het innovatieve mogelijkheden voor het beheer van encryptiesleutels in publieke clouds aan CipherTrust Cloud Key Manager heeft toegevoegd. Volgens het bedrijf moeten deze helpen met het waarborgen van digitale soevereiniteit in onder meer Amazon Web Services, Google Cloud, Microsoft Azure, Oracle Cloud, SAP en Salesforce. Organisaties die gebruikmaken van deze omgevingen kunnen een beroep doen op de nieuwe bring your own key (BYOK)-functionaliteit in CipherTrust Cloud Key Manager om de informatiebeveiliging en het sleutelbeheer naar een hoger plan te brengen.

Volgens de 2022 Thales Cloud Security Study is het gebruik van multi-cloudomgevingen sterk in opmars. 72% van alle ondervraagde organisaties zegt gebruik te maken van omgevingen bij verschillende cloud providers. 52% van de respondenten zegt daarnaast dat ze de encryptiesleutels voor hun versleutelde data in de cloud beheren met behulp van een console die door hun cloud provider wordt aangeboden. BYOK-functionaliteit biedt organisaties de mogelijkheid om het sleutelbeheer voor al hun cloudomgevingen in een centrale locatie onder te brengen met behulp van externe diensten voor sleutelbeheer. Daarmee kunnen ze een beroep doen op integrale encryptiemogelijkheden en beheer van de complete levenscyclus van encryptiesleutels om grip te houden op hun gevoelige data in verschillende publieke cloudomgevingen.

CipherTrust Cloud Key Manager is een oplossing voor het beheer van encryptiesleutels voor multi-cloudomgevingen. Het stelt organisaties die naar de cloud overstappen in staat om zowel hun native cloudsleutels als Bring Your Own Keys (BYOK) te beheren. De dienst van Thales komt tegemoet aan de groeiende behoefte van bedrijven om hun eigen sleutels te bewaren buiten de cloud waar ook hun gevoelige data ligt opgeslagen. Dit helpt hen om aan wet- en regelgeving te voldoen en het volledige potentieel van hun multi-cloudomgeving te gebruiken.

Nieuwe integraties in CipherTrust Cloud Key Manager stellen organisaties in staat om met vertrouwen naar de cloud over te stappen in de wetenschap dat al hun data altijd vertrouwelijk en versleuteld blijft, ongeacht de locatie of toestand daarvan. De oplossing biedt nu ondersteuning voor:
- Amazon Web Services met BYOK voor AWS GovCloud, BYOK voor AWS China Cloud en ondersteuning voor AWS CloudHSM Google Cloud met Customer Managed Encryption Keys, External Key Management (HYOK) en Ubiquitous Data Encryption
- Google Workspace met Client Side Encryption voor Drive, Meet, Calendar en Gmail; dit is de eerste ondersteuning voor BYOK-encryptie voor Gmail
- Microsoft Azure met BYOK voor Microsoft Azure GovCloud, Microsoft Azure Stack, en Microsoft Azure Managed HSM
- Microsoft Office365 met BYOK op basis van Azure Key Vault
- Oracle Cloud Infrastructure met BYOK
- Salesforce/Sandbox met BYOK en de hold your own key (HYOK) op basis van de Cache-Only Key Service
- SAP met BYOK voor Data Custodian

CipherTrust Cloud Key Manager is een oplossing die verschillende beheerinterfaces voor hybride en multi-cloudomgevingen binnen een centrale locatie verenigt. Dit biedt organisaties de volgende voordelen: cloudmechanismen voor data sovereignty; keuzevrijheid binnen alle publieke clouds; risicobeheer met het oog op de veranderlijke wet- en regelgeving. Thales blijft samenwerken met diverse aanbieders van cloudplatforms om gemeenschappelijke klanten te helpen om met vertrouwen problemen aan te pakken, de risico’s terug te dringen, de compliance te waarborgen en veerkracht naar hun hybride en multi-cloudomgevingen te brengen.

Company:

Thales

Partners