24-10-2022

EnterpriseDB kondigt bijdragen aan PostgreSQL 15 aan

Deel dit bericht

EnterpriseDB heeft belangrijke bijdragen aangekondigd aan PostgreSQL 15, dat nu wereldwijd beschikbaar is. Als leverancier van Oracle-compatibiliteit en -migratiemogelijkheden voor Postgres, omvatten EDB's belangrijke ontwikkeling en bijdragen aan Postgres 15 de introductie van het MERGE SQL commando, dat het voor bedrijven gemakkelijker maakt om te migreren van legacy databases naar open source.

Postgres 15 bevat ook verbeterde database beveiliging, verbeterde back-up en herstelopties, en geavanceerde logische replicatiemogelijkheden. Deze release markeert de laatste mijlpaal in de lange geschiedenis van EDB als belangrijke bijdrager aan Postgres code, met de grootste concentratie Postgres technologen en ontwikkelaars wereldwijd.

De volgende belangrijke functies zijn enkele van EDB's belangrijke bijdragen aan Postgres 15:
MERGE SQL commando: MERGE is een populair SQL Standaard commando dat INSERT, UPDATE en DELETEs in een enkele verklaring kan verwerken, waardoor het niet meer nodig is MERGE verklaringen volledig te herschrijven. MERGE vermijdt meerdere PL/SQL-statements en vereenvoudigt SQL-scripts voor databaseontwikkelaars en DBA's. De Postgres-implementatie voldoet aan de SQL Standard en helpt ontwikkelaars van zowel Microsoft SQL Server als Oracle Database bij de overgang naar Postgres.
Verbeterde databasebeveiligingsfuncties: Postgres 15 maakt het mogelijk rolgebaseerde rechten toe te kennen voor de SET en ALTER SYSTEM commando's die voorheen superuser rechten vereisten. Bovendien kunnen voor het eerst niet-superusers logische replicatie-eigenaars zijn en zijn er verbeterde beveiligingen om ervoor te zorgen dat abonnementseigenaars voldoen aan het beveiligingsbeleid op rijniveau. Deze nieuwe mogelijkheden ondersteunen ondernemingen die een zero-trust beveiligingshouding aannemen.
Verbeterde back-up- en herstelopties: Postgres 15 voegt nieuwe server-side back-upcompressie toe, die nieuwe opties biedt om snel en efficiënt back-ups te maken. Of het nu gaat om het versnellen van netwerkoverdrachten van een back-upserver naar externe opslag, het verminderen van de tijd die wordt besteed aan het comprimeren van back-ups of het optimaliseren van de opslagvoetafdruk van Postgres-back-ups, Postgres 15 heeft extra opties om zakelijke klanten te helpen.
Geavanceerde logische replicatiemogelijkheden: EDB zet zijn traditie van samenwerking met de gemeenschap voort om veel geavanceerde logische replicatiemogelijkheden die voor het eerst werden geïntroduceerd in EDB Postgres Distributed upstream in Postgres code te brengen. EDB heeft aanzienlijk bijgedragen aan selectieve replicatie door middel van kolom- en rij-filtering, waardoor geavanceerde logische replicatie gebruikscases mogelijk worden en het netwerkverkeer tussen de publicatie- en subscriber nodes wordt verminderd. EDB heeft ook significant bijgedragen aan het toestaan van het overslaan van transacties op een subscriber met behulp van ALTER SUBSCRIPTION...SKIP, een andere mogelijkheid die is afgeleid van EDB Postgres Distributed, EDB's gedistribueerde database aanbod.

Postgres 15 is beschikbaar als bèta op EDB BigAnimal, EDB's enterprise-grade volledig beheerde database-as-a-service. EDB BigAnimal omvat alle voordelen van een beheerde dienst, zoals automatische back-ups, patching van het OS en de database, beheer en monitoring, encryptie tijdens het transport en encryptie in rust, activiteitenlogboeken en belangrijke compliance-certificaten, waaronder SOC2 Type II.

Partners