31-10-2022

IBM introduceert Diamondback Tape Library

Deel dit bericht

IBM breidt haar portfolio van data resilience-oplossingen uit met de introductie van de IBM Diamondback Tape Library, een high-density archiefopslagoplossing die fysiek air-gapped (los van het netwerk) is om te beschermen tegen ransomware en andere cyberbedreigingen in hybride cloud-omgevingen.

IBM Diamondback is bedoeld voor organisaties die honderden petabytes aan data veilig moeten opslaan, zowel traditionele als "new wave" hyperscalers - wereldwijde ondernemingen die enorme datasets van klanten samenvoegen. Het biedt langetermijnopslag en is ontworpen om een aanzienlijk kleinere ecologische voetafdruk te bieden in vergelijking met flash- of schijfopslag, en met lagere totale eigendomskosten.

"Nu datalekken en ransomware-aanvallen een constante dreiging vormen, zien we dat hyperscale ondernemingen zich steeds vaker wenden tot de gegevensveerkracht die IBM Tape-oplossingen bieden", zegt Scott Baker, Vice President en Chief Marketing Officer van IBM Storage. "De IBM Diamondback Tape Library biedt kritische bescherming tegen een verscheidenheid aan bedreigingen en helpt de vloeroppervlakte van datacenters en de ecologische voetafdruk van organisaties te minimaliseren. Het maakt deel uit van de end-to-end oplossing voor gegevensbescherming en -beveiliging die IBM kan leveren."

IBM Diamondback is ontworpen om drie belangrijke voordelen te leveren:
• Duurzaamheid: De IBM database is ontworpen om de stroom- en koelingsvereisten sterk te verminderen voor een lagere carbon footprint ten opzichte van spinning disk storage, aangezien tapes inactief zijn in geautomatiseerde bibliotheken en geen energie verbruiken totdat ze worden benaderd. De lange levensduur van tapes maakt opslag van gegevens tot dertig jaar mogelijk.
• Ransomware protection en cyber resiliency: Organisaties wereldwijd staan onder druk om hun verdediging tegen malware en datalekken te versterken. Tape biedt fysieke luchtdichte isolatie om de weerbaarheid tegen bedreigingen te vergroten.
• Gegevenscapaciteit en opslagkosten: IBM Tape kost ongeveer een kwart van de totale kosten van spinning disk opslag en public cloud archiveringsdiensten, waardoor een aanzienlijk kostenvoordeel ontstaat.


Company:

IBM

Partners