Nationaal Digital Security Debat KNVI
(10-11-2022)

Deel dit bericht

Als cybercrime een land zou zijn, is het de derde economie ter wereld met een schadepost van bijna 6 biljoen dollar per jaar. Bestrijding hiervan vergt dan ook grote investeringen en coördinatie. Mondiaal, nationaal, regionaal en ook cross-sectoraal. Actoren maken geen onderscheid in sectoren en kiezen bedrijfstak of organisatie waarvan ze verwachten dat ze de meeste kans van slagen hebben; de zwakste schakel.

In de nieuwe Nederlandse cybersecuritystrategie van 10 oktober 2022 beschrijft het kabinet zijn visie op de digitale samenleving en de rol van overheid, bedrijven en burgers daarin. Daarnaast staan in het actieplan concrete acties voor een digitaal veilige samenleving. Om de visie te realiseren zijn doelen geformuleerd langs vier pijlers. Ten eerste het verhogen van de digitale weerbaarheid van de overheid, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Verder het bieden van veilige en innovatieve digitale producten en diensten in ons land. Ten derde het tegengaan van digitale dreigingen van staten en criminelen. En tot slot voldoende cybersecurity specialisten, onderwijs over digitale veiligheid en digitale weerbaarheid van burgers.

Tijdens het Nationaal Debat op 10 november gaan debaters uit verschillende sectoren, waaronder zorg, financieel en onderwijs, in op actuele kwesties en met als centraal aandachtspunt de noodzaak tot samenwerking.

Nationaal Digital Security Debat op donderdag 10 november van 15.00 tot 17.00 uur met aansluitend netwerkborrel tot 19.00 uur. Café-restaurant Dauphine, Amsterdam (tegenover het Amstelstation). Het debat wordt georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals. Aanmelden kan via deze link.

Dauphine Amsterdam
10 november

Company:

KNVI

Partners