10-11-2022

Red Hat introduceert Kubernetes-oplossing voor Open Edge Computing

Deel dit bericht

Red Hat kondigt Device Edge aan, een oplossing voor het flexibel inzetten van traditionele of gecontaineriseerde workloads op kleine apparaten zoals robots, IoT-gateways, verkooppunten en in het openbaar vervoer.

Red Hat Device Edge is een enterprise distributie van het door Red Hat geleide open source community-project MicroShift. Deze lichtgewicht Kubernetes orchestratie-oplossing is gebaseerd op de edge-mogelijkheden van Red Hat OpenShift, gecombineerd met een voor edge computing geoptimaliseerd besturingssysteem op basis van Red Hat Enterprise Linux.

Steeds meer bedrijven zetten edge computing in voor uiteenlopende doeleinden. Het gevolg hiervan is dat er veel nieuwe vragen, operationele behoeften en zakelijke uitdagingen ontstaan. In de auto-industrie en maakindustrie worden organisaties bijvoorbeeld geconfronteerd met verschillende milieu-, beveiligings- en operationele uitdagingen die vereisen dat ze kleine edge-apparaten kunnen inzetten.

Met Red Hat Device Edge krijgen organisaties de flexibiliteit om containers met een kleinere footprint in edge-omgevingen te implementeren. Hiermee worden de compute-eisen tot 50 procent verlaagd, vergeleken met traditionele Kubernetes edge-configuraties. Daarnaast helpt het ook bij grootschalige edge computing-uitdagingen door de volgende eigenschappen.
• Kubernetes, specifiek voor edge-implementaties, waardoor IT-teams bekende Kubernetes-functies kunnen gebruiken in een kleinere footprint, mogelijk gemaakt door MicroShift. Hierdoor kunnen ze hun bestaande Kubernetes-vaardigheden gebruiken en een consistente werkwijze in de hybride cloud hanteren, van het datacenter tot publieke clouds en edge.
• Een voor edge geoptimaliseerd Linux OS, gebouwd op Red Hat Enterprise Linux. Ontwikkeld voor kleine edge-apparaten, die worden voorzien van intelligente updates en die minimale bandbreedte vereisen.
• Centraal schalen en monitoren van edge devices met Red Hat Smart Management. IT-teams kunnen gebruik maken van zero-touch provisioning, en hebben toegang tot de systeemstatus en updates met automatische rollbacks voor optimaal edge-beheer en een betere beveiliging.

Red Hat Device Edge is bedoeld voor organisaties die kleine edge-apparaten willen gebruiken in uitdagende omgevingen, zowel met bare metal, gevirtualiseerde of gecontaineriseerde applicaties. Red Hat Device Edge ondersteunt een grote verscheidenheid aan workloads met behulp van Podman voor edge containerbeheer of MicroShift voor een Kubernetes API. Het is zelfs mogelijk om legacy Windows-applicaties te gebruiken in een virtuele machine.

Partners