16-11-2022

SAP lanceert low-codeplatform SAP Build en start samenwerking met Coursera

Deel dit bericht

SAP introduceert het low-codeplatform SAP Build. Hiermee kunnen SAP-gebruikers van alle niveaus eenvoudig applicaties ontwikkelen en uitbreiden, processen automatiseren en business-sites ontwerpen. De introductie vond plaats op de jaarlijks terugkerende SAP TechEd-conferentie. Ook heeft SAP een samenwerking met het lesplatform Coursera opgezet.

Met SAP Build komt de volledige potentie van het SAP Business Technology Platform binnen handbereik van zakelijke gebruikers. Met de oplossing kunnen zij eenvoudig systemen integreren, processen intelligent bewaken, analyseren en automatiseren, en toepassingen ontwikkelen die innovatie ondersteunen. En dat alles zonder hun gegevens naar een extern systeem te verplaatsen.

De oplossing is geïntegreerd met de Business Process Management-software SAP Signavio. Daardoor krijgen SAP Build-gebruikers ook een diepgaand inzicht in al hun processen, zodat ze weten welke automatiseringen en innovaties de grootste impact hebben. Meer dan 275.000 referentiepunten van 4.000 klanten en 1.300 toepassingsgerichte workflows en automatiseringen laten gebruikers onmiddellijk gebruikmaken van het volledige spectrum van bedrijfsexpertise dat in het SAP-platform is ingebouwd. En met het nieuwe SAP Builders-programma kunnen gebruikers snel aan de slag en in contact komen met hun collega's via hands-on sessies en forums voor het delen van best practices.

Lesaanbod verdrievoudigd
Elk bedrijf is inmiddels een technologiebedrijf. De vaardigheden en inzichten die alleen professionele ontwikkelaars kunnen leveren, worden steeds belangrijker. Het is daarom de ambitie van SAP om voor 2025 wereldwijd twee miljoen ontwikkelaars bij te scholen. SAP verdrievoudigt hiervoor het gratis lesaanbod op de SAP Learning-site.

SAP lanceert daarnaast een Professional Certificate op instapniveau op Coursera. “Dit certificaat is ontworpen voor leerlingen van alle achtergronden, een diploma of branche-ervaring is niet vereist", aldus Jeff Maggioncalda, CEO van Coursera. "Het bereidt leerlingen voor op instapfuncties in enkele van de meest gevraagde vakgebieden. We zijn vereerd om samen te werken met SAP om de toegang tot werkgerelateerde vaardigheden te vergroten en de economische kansen voor iedereen te vergroten.”

Partners