24-11-2022

Nutanix introduceert Cloud Clusters (NC2) op Microsoft Azure

Deel dit bericht

Nutanix kondigt de beschikbaarheid aan van Nutanix Cloud Clusters (NC2) op Microsoft Azure, waarmee de hybride cloud-omgeving wordt uitgebreid naar Microsoft Azure bare-metal nodes.

NC2 on Azure biedt naadloze hyperconverged infrastructure (HCI) en uniform beheer voor private en public cloud-omgevingen om hybride cloud-adoptie te versnellen. NC2 on Azure stelt klanten in staat om hun workloads in hun eigen Azure-account en VNet te implementeren en te beheren, waardoor ze het operating-model eenvoudig en uniform kunnen houden tussen hun Azure- en on-premises omgeving.

Met de overdraagbaarheid van licenties van Nutanix-software en de mogelijkheid om alle voordelen van Microsoft Azure te benutten, biedt NC2 on Azure klanten de keuze om hun workloads in een hybride cloud-omgeving te draaien. NC2 on Azure is nu beschikbaar voor klanten op Azure-dedicated bare-metal nodes in Noord-Amerika. Meer regio’s zoals Europa (inclusief Nederland) volgen in 2023.

Gebruikers kunnen workloads draaien op NC2 on Azure en Azure-instances beheren vanuit de beheerinterface van Nutanix. Hierdoor zijn klanten in staat om hybride workloads naadloos in private clouds en Microsoft Azure te draaien, zonder dat ze hun applicaties opnieuw moeten ontwerpen. Het resultaat is vereenvoudigde en uniforme IT-operations in verschillende clouds. Ook kan de adoptie van hybride clouds binnen enkele uren plaatsvinden en is de total cost of ownership (TCO) lager in vergelijking met andere clouddiensten.

Klanten profiteren ook van Azure Hybrid Benefit en Extended Security Updates om de kosten te beperken en om de beveiliging en efficiëntie te verbeteren. Nutanix-klanten kunnen hun bestaande licenties overdragen naar NC2 on Azure of Nutanix-software op aanvraag gebruiken via de Azure Marketplace. Daardoor wordt het voor de klant mogelijk om zich probleemloos tussen private clouds en Microsoft Azure te bewegen.

Tags:

Cloud, Azure, Security

Company:

Nutanix, Microsoft

Partners