29-11-2022

Rubrik introduceert Cyber Recovery

Deel dit bericht

Rubrik introduceert Cyber Recovery. Deze nieuwe tool helpt organisaties met de verbetering van hun cyberweerbaarheid, en om sneller en met meer vertrouwen te herstellen na een ransomware-aanval.

Rubrik Cyber Recovery, onderdeel van Rubrik Security Cloud, biedt twee nieuwe mogelijkheden waarmee organisaties zich beter kunnen voorbereiden op ransomware-aanvallen en operationele downtime tot een minimum kunnen beperken. Rubrik Cyber Recovery biedt ten eerste een eenvoudige manier om de herstelplannen van een organisatie te testen, te valideren en te documenteren. Ten tweede biedt de nieuwe tool flexibiliteit om bedrijven de mogelijkheid te geven direct de meest recente schone kopie van data te herstellen in het geval van een aanval. Tegelijkertijd wordt er in een geïsoleerde herstelomgeving out-of-band forensisch onderzoek uitgevoerd.

Organisaties worstelen met de voorbereiding en reactie op ransomware-aanvallen en andere cyberincidenten, deze zijn steeds moeilijker te vermijden. Volgens het State of Data Security Report van Rubrik Zero Labs is 92 procent van de wereldwijde IT- en security-leiders bezorgd dat ze niet in staat zijn om de bedrijfscontinuïteit te handhaven bij een aanval. Daarnaast blijkt uit het rapport dat een derde van de directies weinig tot geen vertrouwen heeft in het vermogen van hun organisatie om cruciale data en bedrijfsapplicaties te herstellen in het geval van een cyberaanval. Organisaties hebben volgens Rubrik behoefte aan een eenvoudige manier om snel herstelplannen te testen en bedreigingen te onderzoeken, zonder het herstel van bedrijfskritische activiteiten te vertragen. Rubrik Cyber Recovery stelt IT- en beveiligingsteams in staat om herstelplannen te testen, back-up snapshots te klonen, forensisch onderzoek parallel aan herstel uit te voeren.

Uitbreiding Data Observability Support naar de Cloud
Rubrik gaat tevens Ransomware Monitoring & Investigation en Sensitive Data Monitoring & Management ondersteuning bieden aan Microsoft OneDrive en SharePoint, NAS Cloud Direct en Azure Virtual Machines. Hierdoor krijgen organisaties meer inzicht in de impact van ransomware en gevoelige data binnen risicovolle, cloudgebaseerde workloads. Rubrik blijft zijn mogelijkheden uitbreiden naar nog meer cloud workloads, zodat klanten hun data kunnen beschermen in de onderneming, de cloud en SaaS.

Partners