05-12-2022

Atos lanceert AWS Data Lake Accelerator for SAP

Deel dit bericht

Atos maakt bekend in samenwerking met AWS een nieuwe oplossing te bieden waarmee klanten business key performance indicators sneller en nauwkeuriger kunnen beheren door eenvoudige toegang te bieden voor zowel SAP als niet-SAP datasilo's.

De oplossing, Atos AWS Data Lake Accelerator for SAP, biedt self-service en bedrijfsbrede rapportage voor zinvolle inzichten in dagelijkse veranderingen die snel invloed hebben op beslissingen om het resultaat te verbeteren. De oplossing wordt geleverd met kant-en-klare KPI's ter ondersteuning van financiën voor verouderde emmers, ongeoorloofde kortingen in contanten en het gemiddelde achterstallige factuurbedrag, en ter ondersteuning van verkoop- en distributiefuncties zoals voorraaduitgifte, retouren, creditnota's en levering, alsmede voorraadbeheer, waaronder in-stock, open voorraad en waarde van de voorraad. Met deze en vele andere vooraf gebouwde KPI's kunnen klanten productieresultaten optimaliseren, bedrijfsprestaties bijhouden, prognoses verbeteren of levenscyclusbeheer versnellen.

Atos AWS Data Lake Accelerator for SAP elimineert de complexiteit die komt kijken bij het bouwen van een data lake-omgeving en levert een end-to-end, modern data warehouse. Deze aanpak is gebaseerd op eerdere successen, waarbij zakelijke KPI's 75% sneller worden uitgegeven en beheerd dan bij traditionele implementaties, waardoor de projecttijd wordt teruggebracht van de typische 24 maanden tot 6 maanden. Atos claimt het enige bekende bedrijf te zijn dat klanten momenteel deze aanpak voor AWS data lakes biedt.
Via de nieuwe profiteren klanten van het opslaan van hun gegevens in Amazon data lakes en het analyseren van die gegevens met een brede set analytics- en machine learning-diensten waarmee complexe analyses eenvoudig kunnen worden afgeleid en gevolgd. De oplossing omvat aangepaste versnellingssoftware en end-to-end professionele diensten, waaronder ontwerp, voorbereiding, herplatforming en prestatieoptimalisatie.Partners