09-12-2022

Splunk publiceert voorspellingen voor 2023

Deel dit bericht

Splunk kondigt de voorspellingen voor 2023 aan. Er zijn vier verschillende rapporten ontwikkeld die vier belangrijke gebieden behandelen: leiderschapstrends & opkomende technologieën, data security, IT & observability en de publieke sector.

De voorspellingen komen van verschillende senior leiders en technologie-experts van Splunk en gaan over het huidige en toekomstige technologische en economische landschap.

Leiderschapstrends & opkomende technologieën
Cyberweerbaarheid is de nieuwe focus. Strategische organisaties investeren daarom in hun leiderschap en convergeren data en tools hieromheen. Organisaties spannen zich in om te moderniseren, te vereenvoudigen en de kosten te verlagen. Tegelijkertijd proberen ze de zichtbaarheid van hun omgeving te vergroten. Zij die streven naar een gemeenschappelijke set tools en data, inclusief de samenkomst van security- en observability data, zal een meer holistische weerbaarheid bereiken.
Economische onzekerheid zorgt er in 2023 voor dat organisaties minder experimenteren. Vendoren en visionairs zullen daarom waarde moeten creëren. In deze economische situatie moeten organisaties sneller zijn, meer investeren en een scherpe focus hebben op resultaten. Het komende jaar zal daarom de focus liggen op de digitale experience en directe verbeteringen om klanten beter te bedienen.

Data security
Cybercriminelen die ransomware toepassen zullen in 2023 het versleutelen overslaan en direct overgaan tot cyberafpersing. Door systemen niet te versleutelen en zich te richten op het infiltreren van gevoelige IP- of klantgegevens, kunnen slachtoffer hun betaling stilletjes doen aan de cybercriminelen.
Social engineering gaat uitgroeien tot een echt groot probleem. In 2023 zullen we zien dat cybercriminelen social media accounts van bedrijven gaan overnemen. Daarnaast zal er meer gebruik gemaakt gaan worden van deep fakes voor CEO fraude. Dit zal de nodige opschudding veroorzaken.

Publieke sector
Ransomware aanvallen zullen steeds professioneler worden en ook in 2023 niet stoppen. Met name basisscholen en het middelbaar onderwijs zullen getroffen worden. Hoewel basismaatregelen al veel cyberaanvallen stoppen, zullen scholen en andere organisaties alert moeten blijven.
Om het tekort aan talent aan te pakken, kunnen organisaties in de publieke sector zich beter richten op slimme korte termijnstrategieën, in plaats van oplossingen op de lange termijn. Organisaties in de publieke sector kunnen vooruit plannen, door in hun wervingsplannen rekening te houden met medewerkers die vertrekken. Daarnaast zullen organisaties in de publieke sector in 2023 steeds meer samenwerken met hun leveranciers, zodat ze talentschommelingen kunnen opvangen.

IT & Observability
Observability wordt het nieuwe gezicht van digitale transformatie en digitale ervaring. Observability is nu een kerncompetentie en essentieel voor het aansturen van digitale transformatie. De complexiteit van grotere, snellere digitale transformatie is een uitdaging voor de meeste organisaties en de tools die deze complexiteit beheren zullen nog belangrijker worden.

Automatisering zal de volgende differentiator worden. Door de toenemende complexiteit van systemen en het tekort aan technisch talent, zullen organisaties veel meer op automatisering moeten vertrouwen om bij te blijven. Automatisering slimmer maken is de volgende grote stap en ervoor zorgen dat organisaties betere kunnen inspelen op uitdagingen zoals: systeemuitval, cyberaanvallen en het effectief aanwerven van nieuw talent.

Tags:

ICT, Trends, Security

Company:

Splunk

Partners