12-12-2022

VMware: vijf vaardigheden software-ontwikkelaars meest gevraagd

Deel dit bericht

Bedrijven zijn op zoek naar innovatieve ontwikkelaars die op een flexibele manier kunnen samenwerken. Dat blijkt uit een Europese analyse van de vacatures voor ontwikkelaars door VMware, in samenwerking met arbeidsmarktanalyseplatform Jobfeed.

‘Agile’, de software-ontwikkelingsmethode die zich richt op flexibiliteit, samenwerking en efficiëntie, is één van de top vijf vaardigheden waar momenteel vraag naar is. In Spanje, Nederland en Italië staat deze vaardigheid bovenaan de verlanglijst van de meeste werkgevers. De andere vier vaardigheden zijn: Informatietechnologie; JavaScript; Software-engineering; Python.

Affiniteit met of kennis van agile wordt het meest gevraagd voor UI- en UX-ontwikkelaars. Dit duidt erop dat bedrijven bij de werving van software-ontwikkelaars de klant op de eerste plaats zetten en het belang inzien van een digitale etalage die hun bedrijf zo aantrekkelijk mogelijk in de markt zet.

Bij een agile-benadering van software-ontwikkeling draait het om flexibele, iteratieve en collaboratieve ontwikkelingscycli. Ontwikkelaars kunnen daardoor software op de meest zakelijke, efficiënte en duurzame manier ontwikkelen. Teams kunnen sneller en met minder obstakels waarde aan hun klanten bieden door software in behap- en beheersbare stappen te ontwikkelen, in plaats van uitsluitend te vertrouwen op een grote lancering. Dit zorgt voor de flexibiliteit die teams van ontwikkelaars nodig hebben om zich voortdurend te ontwikkelen. Het helpt organisaties ook om concurrerend te blijven op de markt.

“Deze focus op ‘agile’ als vaardigheid toont aan dat in alle sectoren wordt geaccepteerd dat ontwikkelaars niet langer alleen op de achtergrond code schrijven. In plaats daarvan staan ze centraal in de digitale toekomst van een bedrijf en hebben ze een grote invloed op de bedrijfsresultaten. Hun inbreng wordt dan ook zeer gewaardeerd in zowel de innoverende als de strategische processen”, aldus Michael Cote, Senior Member of Technical Staff bij VMware. “In een app-centrische wereld moeten organisaties worden gezien als levende organismen. Het is noodzakelijk dat goede software-ontwikkelingsmethoden daar goed op aansluiten.”

Onderzoeksmethoden
De onderzoeksgegevens zijn gebaseerd op een analyse van vacatures voor de volgende functies in acht landen (Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Spanje, VK) van januari 2021 tot mei 2022, uitgevoerd door Textkernel's Jobfeed-platform: Android Developer, Data Architect, Data Engineer, Data Scientist, DevOps Engineer, Front-End Developer, iOS Developer, Machine Learning Engineer, Software EngineerWeb Developer.

Partners