12-12-2022

Infor viert twintigjarig bestaan

Deel dit bericht

Deze maand viert Infor het twintigjarig bestaan van het bedrijf. Met de slogan 'Industry first, industry always' bevestigt Infor de toewijding aan de industriële sector. Infor is aanbieder in industriespecifieke cloudsoftware en ontwikkelt volledige ERP-oplossingen voor essentiële zakelijke applicaties en diensten.

Met verschillende activiteiten voor klanten, partners en de eigen medewerkers staat Infor deze maand stil bij het verleden, het heden en vooral de toekomst van het bedrijf. Infor viert twee decennia nauwe verbondenheid met de industriële sector, in het bijzonder food & beverage, distributie en productie. Die focus op de industrie, constante innovatie en schaalbare technologie hebben van Infor één van de belangrijkste spelers in de sector gemaakt. Daarbij speelt de succesvolle samenwerking met alle partners een grote rol.  

“We zijn onze klanten dankbaar voor hun vertrouwen door de jaren heen", zegt Hein Kivits, countrymanager Benelux bij Infor. “Onze visie is dat wij alleen slagen als onze klanten slagen. Wij waren de eersten in de sector die onze toepassingen met een gebruikerservaring op consumentenniveau presenteerden. We waren de eersten die gebruikmaakten van een publieke cloud provider. We waren de eersten die gebruikmaakten van open source. En we blijven vooroplopen om de eerste multi-tenant industriespecifieke ERP-leverancier in de cloud te worden. Daarmee leggen we het fundament voor de toekomstbestendige, digitaal gedreven organisaties van onze klanten.”

Historie in Nederland
Infor werd opgericht in 2002, onder de oorspronkelijke naam Agilisys en richtte zich voornamelijk op de productie- en voedingsmiddelenindustrie. In 2004 werd de naam veranderd in Infor Global Solutions. Het bedrijf is gegroeid tot een wereldwijde leider in sectorspecifieke, cloudgebaseerde bedrijfstechnologieën en –diensten.  

Hoewel Infor dit jaar het twintigjarig bestaan viert, gaat zeker in Nederland de historie nog een stuk verder terug. In 2006 nam Infor SSA Global Technologies over. SSA was in de periode daarvoor, na enkele andere overnames, eigenaar geworden van Baan, dat in Nederland al in 1978 startte. Het huidige Infor LN, de ERP-cloudsoftware voor productiebedrijven, is nog altijd gebaseerd op de software van Baan. Daarmee is de technologieexpertise van Infor in Nederland dus nog dieper geworteld.  

Infor is aanbieder in industriespecifieke cloudsoftware en ontwikkelt volledige ERP-oplossingen voor essentiële zakelijke applicaties en diensten.

Company:

Infor

Partners