Nutanix versnelt Kubernetes-adoptie

Deel dit berichtNutanix breidt haar Kubernetes-ecosysteem en Developer-Ready Infrastructure Services uit, wat het voor organisaties mogelijk maakt om Kubernetes kosteneffectief en op schaal te draaien op het Nutanix Cloud Platform.

Nutanix introduceert nieuwe features in haar Cloud Platform die de adoptie van Kubernetes versnellen. Het bedrijf kondigt brede ondersteuning aan voor bekende Kubernetes-containerplatforms, ingebouwde Infrastructure as Code-mogelijkheden en verbeterde dataservices voor moderne applicaties. Deze nieuwe features maken het voor DevOps-teams mogelijk om de implementatie van applicaties te versnellen met de performance, het beheer en de flexibiliteit van het Nutanix Cloud Platform, terwijl klanten controle houden over hun IT-kosten.

“Kubernetes-implementaties zijn dynamisch en uitdagend om op schaal te beheren”, zegt Thomas Cornely, SVP, Product Management bij Nutanix. “Om Kubernetes-containerplatforms kosteneffectief en op grote schaal te draaien, is een developer-ready infrastructuur nodig die zich naadloos aanpast aan de continu veranderende behoeften. Onze expertise in het vereenvoudigen van infrastructuurbeheer en het optimaliseren van assets - zowel on-premises als in de public cloud - wordt middels de nieuwe features toegepast zodat organisaties Kubernetes sneller kunnen adopteren. Het Nutanix Cloud Platform ondersteunt nu meerdere Kubernetes-containerplatforms, biedt geïntegreerde dataservices voor moderne applicaties en stelt ontwikkelaars in staat om Infrastructure as Code in te richten.”

Volgens Gartner draait in 2027 25% van alle enterprise-applicaties in containers, een enorme toename ten opzichte van 2021 toen het er minder dan 10% waren. Dit is echter een grote uitdaging voor veel organisaties omdat Kubernetes-oplossingen niet bedoeld zijn voor gebruik op grote schaal, en nog minder kunnen dit doen op een manier die kosteneffectief is. Het Nutanix Cloud Platform stelt organisaties in staat om Kubernetes in een software gedefinieerde infrastruuromgeving te draaien die lineair kan schalen. Of Kubernetes nu on-premises of in de public cloud draait, Nutanix levert een kosteneffectieve oplossing die kan helpen de total cost of ownership te verlagen tot wel 53% in vergelijking met andere native cloud-implementatieoplossingen.

De nieuwe functies bouwen voort op het vermogen van het Nutanix Cloud Platform om op grote schaal aan de dynamische eisen van Kubernetes-applicaties te voldoen. Met de hyperconverged infrastructuur van Nutanix, schalen prestaties en capaciteit lineair, wordt resilience vanaf het begin geleverd middels zelfherstellende nodes en is opslag van nature geïntegreerd. Bovendien kan het Nutanix Cloud Platform helpen kosten te besparen door ongebruikte reken- en opslagbronnen te elimineren. Voor klanten die met cloudintegraties willen werken, wordt dezelfde Nutanix-waarde geleverd op hybride multicloud-endpoints met volledige licentieportabiliteit tussen edge, datacenter, serviceprovider en hyperscalers.Company:

Nutanix

Partners