18-01-2023

Visma betreedt Duitse softwaremarkt

Deel dit bericht

Visma heeft de in Berlijn gevestigde softwarebedrijven H&H en BuchhaltungsButler overgenomen. Daarmee betreedt de Europees leider in cloud software voor het eerst de Duitse markt.

Nu digitalisering en IT-veiligheid hoog op de Europese agenda staan, stappen bedrijven en organisaties steeds vaker over van traditionele on-premise software naar veiligere, efficiëntere en gemakkelijk aan te sluiten cloud-oplossingen. Dit is ook het geval in Duitsland, waar nieuwe wetgeving, zoals de Onlinezugangsgesetz, een toenemende digitalisering van de overheidsadministratie en -diensten vereist. De overgang van Duitsland naar de cloud komt in een stroomversnelling doordat steeds meer kleine en middelgrote ondernemingen de voordelen ontdekken van ERP-systemen in de cloud om handmatige en tijdrovende processen te automatiseren.

Groei door overnames
Visma is leverancier van bedrijfskritische cloudsoftware voor het mkb en de publieke sector en biedt ERP-oplossingen voor gebieden als boekhouding, salarisadministratie en HRM. Visma wil in Duitsland groeien door selectieve overnames die passen bij de strategische positie van het bedrijf. "We zetten onze Europese groeireis voort door H&H en BuchhaltungsButler te verwelkomen in de Visma-familie. Duitsland vormt een spannende marktkans voor ons en we ondersteunen onze nieuwe bedrijven in versnelling van hun groei", zegt CEO Merete Hverven van Visma.

H&H is een toonaangevende softwareleverancier voor gemeenten in Duitsland en voorziet in de behoeften van meer dan 800 overheidsdiensten met een duidelijk groeipad. Met zijn hoofdproduct proDoppik biedt H&H een uitgebreide ERP-oplossing voor boekhouding, facturering, begroting en belastinginning, tot het beheer van vaste activa en financiële investeringen. BuchhaltungsButler is een in 2015 opgericht SaaS-bedrijf (Software as a Service) dat financiële beheersoftware ontwikkelt voor kleine bedrijven met een focus op boekhoudkundige automatisering.

Bestuursmodel Visma
Het bestuursmodel van Visma is gebaseerd op autonomie, vertrouwen in lokale kennis en ondernemersgeest. De meeste door Visma overgenomen bedrijven gaan verder onder hun eigen merk en management. Dit is ook het geval voor H&H en BuchhaltungsButler. Na een totaal van 42 overnames in 2022, waaronder een eerste markttoetreding in Frankrijk, bestaat de Visma-groep nu uit 170 bedrijven in heel Europa en Latijns-Amerika.

Partners