01-02-2023

Red Hat en Oracle kondigen samenwerking aan

Deel dit bericht

Red Hat, provider van open source-oplossingen en Oracle kondigen vandaag een samenwerking aan om klanten meer keuze in besturingssystemen te bieden voor Oracle Cloud Infrastructure (OCI). De samenwerking begint met de lancering van Red Hat Enterprise Linux voor OCI.

Red Hat Enterprise Linux functioneert nu met gecertificeerde configuraties van flexibele virtuele machines op OCI. Klanten kunnen nu hun bestaande Red Hat Enterprise Linux-workloads migreren naar Red Hat Enterprise Linux op OCI, sleutelen aan de prijs-prestatieverhouding van hun workloads via virtuele machines van OCI alsmede gebruik maken van de ondersteuning van de support teams van zowel Red Hat als Oracle.

“Keuzevrijheid van hardware tot cloudprovider staat bij Red Hat voorop, of organisaties nu werken binnen hun eigen datacenters, op meerdere publieke clouds of met far edge-computing”, zegt Ashesh Badani, senior vice president, head of products bij Red Hat. “Dat blijkt eens te meer uit onze samenwerking met Oracle om Red Hat Enterprise Linux volledig op OCI te ondersteunen. Hierdoor beschikken onze klanten over meer opties voor cloud deployment, en leggen wij een basis om aanvullende oplossingen van Red Hat op OCI beschikbaar te maken.”

Red Hat Enterprise Linux is nu gecertificeerd op de flexibele virtuele machines van OCI. Deze bevatten één tot 80 CPU cores die per CPU stapsgewijs kunnen worden opgeschaald, en een geheugen van 1GB per CPU tot in totaal 1.024 GB (afhankelijk van de processor). Red Hat Enterprise Linux wordt eerst ondersteund op de meest recente virtuele machines op de OCI die werken met AMD-, Intel- en ARM-processoren.

Partners