16-02-2023

SAP-specialist Aiden neemt Belgisch SAP-huis Nessi over

Deel dit bericht

Aiden, SAP- en Mendix-specialist en managed services aanbieder voor het middensegment, heeft het Belgische Nessi overgenomen. Het is de eerste internationale overname op het groeipad naar een leidende West-Europese SAP-dienstverlener.

Nessi telt 35 medewerkers en heeft een sterke reputatie als SAP-expert op de Belgische markt met klanten als Cofinimmo, Colruyt en AG Real Estate. Aiden is met ruim 350 specialisten een belangrijke SAP-partner in Nederland en wil deze positie ook in België bereiken door onderscheidende en betaalbare SAP-dienstverlening. De overname van Nessi is bovendien de volgende stap in het verwezenlijken van de ambitie om uit te groeien tot de leidende SAP-dienstverlener in West-Europa.

Nessi os zeven jaar geleden opgericht door Kris Deroo en is gespecialiseerd in SAP S/4HANA. Voor hem was het een logische stap om de krachten te bundelen met Aiden: “We hebben nu meer schaalgrootte en innovatiekracht om onze Belgische en Luxemburgse klanten te bedienen met nog meer expertise en oplossingen. We merken dat zij naast SAP S/4HANA interesse hebben om een breder SAP-portfolio te implementeren. Hierbij kun je denken aan  Aiden’s uitgebreide oplossingen voor branches als retail, groothandel en productie. Daarnaast heeft Aiden een sterke cloud-strategie waardoor we een zeer gespecialiseerde one-stop-shop voor SAP-oplossingen worden. Ook zijn we dankzij de positie die Aiden al heeft als prominente SAP-partner, in staat onze organisatie in België steviger op de kaart te zetten.”

Versterken dienstverlening vastgoedsector
Naast het uitbouwen van de organisatie betekent de overname voor Aiden ook dat het zijn dienstverlening onder meer op het gebied van vastgoedoplossingen kan versterken. Dit is een markt met complexe problematiek die om een specialistische oplossing vraagt. Nessi heeft hiervoor een propositie ontwikkeld op basis van een SaaS-model. Aan de andere kant kan Nessi onder meer profiteren van de ‘Retail by Aiden’-oplossing waarmee groothandels een eigen cloud-gebaseerd kassasysteem kunnen integreren met hun ERP-omgeving. Verder heeft Aiden ook Mendix-expertise in huis waarmee op basis van low-code innovatieve oplossingen kunnen worden gebouwd en worden toegevoegd aan het bestaande SAP-landschap.  

Peter-Robin Mijderwijk, CEO van Aiden: “Nessi is voor Aiden een belangrijke aanwinst met een sterke lokale footprint en diepgaande expertise. Hiermee is het een perfecte keuze om invulling te geven aan onze groei-ambities in België. Ook sluit de cultuur en persoonlijke werkwijze van beide organisaties goed bij elkaar aan, wat geen vanzelfsprekendheid is als je internationaal zaken doet.” Mijderwijk ziet onder meer dankzij de nabijgelegen kantoren van Aiden in onder meer Breda, Boxtel en Eindhoven, veel mogelijkheden voor synergie tussen de teams waarbij klanten kunnen rekenen op een lokale partner met dienstverlening en kennis op wereldniveau.

Nessi is de eerste acquisitie van Aiden in het buitenland. Mijderwijk verwacht nog in het eerste kwartaal van dit jaar meer internationale partijen toe te kunnen voegen aan zijn organisatie. “Om een leidende West-Europese SAP-partner voor de midmarket te worden zetten we in op organische groei, maar zoeken we ook heel gericht naar bedrijven met de juiste mensen, cultuur, expertise en kwaliteit die Aiden kunnen versterken. Deze factoren zijn onze kracht en staan centraal in onze dienstverlening.”  

Deroo blijft ook na de acquisitie het kantoor van Aiden in België leiden. “De overname door Aiden is voor mij een nieuw begin met volop kansen. Ik ben daarbij ook verheugd dat de acquisitie onze medewerkers de mogelijkheid biedt hun kennis te delen en nieuwe kennis op te doen waarmee zij binnen een grotere organisatie succesvol verder kunnen groeien.” 

Company:

Aiden, Nessi, SAP, Mendix

Partners