20-02-2023

Thomas Fetten CEO en Marc Breitfeld CFO bij softwareleverancier Matrix42

Deel dit bericht

Matrix42, leverancier van Enterprise Service Management SaaS-oplossingen, heeft de benoeming van Thomas Fetten als CEO en Marc Breitfeld als CFO bekendgemaakt. Fetten was tot voor kort CEO van Deutsche Telekom Security GmbH. Breitfeld komt over van Atos Gruppe, waar hij werkzaam was als CFO en Managing Director.

De kersverse CEO Thomas Fetten heeft een lange staat van dienst in directiefuncties bij onder meer IBM, Orange en recentelijk DeutscheTelekom. Daarnaast was hij werkzaam bij Getronics en Securelink. Zijn ervaring in het bouwen van snelgroeiende teams en het creëren van klantwaarde door zijn uitgebreide kennis van markten en technologie, zal een belangrijke rol spelen bij het realiseren van de visie en doelen van Matrix42.

"Thomas is een bewezen leider met een uitstekende staat van dienst op het gebied van innovatie, uitvoering en talentontwikkeling", benadrukt Al Monserrat, voorzitter van de Matrix42-adviesraad en Partner Growth & Value Creation bij Corten Capital. "De raad van bestuur heeft er alle vertrouwen in dat Thomas, samen met de rest van het leiderschapsteam, de doorvoering van de strategie van Matrix42 zal versnellen, het productleiderschap verder zal voortbouwen en voordeel zal halen uit de aanzienlijke kansen die Enterprise Service Management biedt."

"Ik ben verheugd dat ik de verantwoordelijkheid krijg om als CEO de volgende stappen te zetten met Matrix42. Ik ben vastbesloten om op de sterke basis van het bedrijf voort te bouwen”, laat Fetten in een eerste reactie weten. "Mijn focus zal liggen op innovatie, het verbeteren van de efficiency en verdere uitbreiding naar nieuwe markten, terwijl we blijven bouwen aan de vertrouwde relatie met onze ruim 4.500 klanten. Met de steun van Corten Capital kijken we ook naar acquisitiemogelijkheden om ons technologieplatform uit te breiden en te verrijken om zo nog meer waarde te leveren voor onze klanten."

Marc Breitfeld, de nieuwe CFO van Matrix42, was hiervoor werkzaam bij Atos Gruppe, waar hij CFO en Managing Director was. Breitfeld heeft uitgebreide ervaring in het helpen van bedrijven bij het bouwen van ‘best practice’ financiële processen en systemen om groei en schaalvergroting mogelijk te maken, met oog voor klanten en partners.

Het ESM-portfolio van Matrix42 biedt oplossingen voor IT Service Management (ITSM), Software Asset Management (SAM), IT Asset Management (ITAM) en Secure Unified Endpoint Management (SUEM). Deze oplossingen worden door klanten over de hele wereld gebruikt om de dienstverlening aan werknemers te optimaliseren, de servicekwaliteit te verbeteren en de servicekosten te verlagen, terwijl ze ook bijdragen aan het algehele succes van hun organisaties.

Partners