21-02-2023

Dynatrace introduceert AutomationEngine voor cloudautomatisering

Deel dit bericht

Dynatrace introduceert AutomationEngine, een platformtechnologie die een intuïtieve interface biedt met een no-code en low-code toolset en Davis causale AI-functionaliteit om teams in staat te stellen antwoordgestuurde automatisering uit te breiden over onbegrensde BizDevSecOps-workflows.

Dynatrace AutomationEngine is ontworpen om antwoordgestuurde automatisering te leveren die organisaties helpt efficiënter binnen clouds te werken, sneller en veiliger te innoveren en consistent betere bedrijfsresultaten te garanderen.

Toepassingsvoorbeelden van AutomationEngine zijn:
• Geautomatiseerd herstel en progressieve levering om software continu te evalueren aan de hand van specifieke meetbare service level objectives (SLO's).
• Geautomatiseerde routering van door Dynatrace Application Security ontdekte kwetsbaarheden naar de juiste mensen en het aantal valse meldingen reduceren, om snelle actie te garanderen.
• Voorspelling van de toekomstige behoeften aan cloudinfrastructuur en computerresources en automatisering van provisioning, om een superieure klantervaring te helpen garanderen.

De complexiteit, schaalbaarheid en dynamiek van moderne cloudomgevingen, gecombineerd met een toenemende implementatiefrequentie, vereisen volgens Bernd Greifeneder, oprichter en Chief Technology Officer bij Dynatrace. een intelligente automatisering om probleemloze leveringen en uitzonderlijke klantervaringen te garanderen.
“Het combineren van nauwkeurige, causale AI-antwoorden van observaties, beveiliging en bedrijfsdata uit productieomgevingen met automatisering zorgt voor een feedbacklus die de automatisering intelligenter en waardevoller maakt. Nu kunnen de verantwoordelijke teams deze antwoordgestuurde automatisering uitbreiden naar een vrijwel onbeperkt aantal use-cases. Voorbeelden daarvan zijn het reageren op veranderende gebruikerservaringen, het uitschakelen van functies om veiligheids- of kwaliteitsredenen en het managen van seizoensinvloeden. Maar ook het verbeteren van de software-orkestratie om externe factoren weer te geven, van weersvoorspellingen tot energieverbruik, om bijvoorbeeld vertragingen in de supply chain te voorkomen. De nieuwe Dynatrace AutomationEngine maakt dit allemaal mogelijk en duwt daarmee de markt richting een wereld waarin clouds autonoom werken en software perfect functioneert.”

Partners