10-03-2023

EDB kondigt Postgres Distributed 5.0 aan

Deel dit bericht

EDB heeft EDB Postgres Distributed 5.0 aangekondigd. Volgens EDB lost de databaseverbetering problemen van geplande downtime en ongeplande uitval op voor ondernemingen die bedrijfskritische applicaties draaien.

Volgens het Uptime Institute's 2022 Outage Analysis Report heeft 80% van de datacenters in de afgelopen twee jaar te maken gehad met een uitval omdat gegevensverstoring en uitval steeds gewoner worden. Postgres Distributed 5.0 voedt EDB's Extreme High Availability add-on, waarmee klanten volgens het bedrijf PostgreSQL kunnen draaien met een beschikbaarheid van vijf negens (99,999%+). EDB zegt dat deze extreme hoge beschikbaarheid zorgt voor maximale uptime, bedrijfskritische applicaties beschermt, de beschikbaarheid van webgebaseerde applicaties verhoogt en productiviteitsverstoringen voorkomt.

EDB bevestigt dat Postgres Distributed 5.0 versies 12-15 van PostgreSQL, EDB Postgres Extended Server en EDB Postgres Advanced Server ondersteunt in on-prem en cloud implementaties. De flexibiliteit en "always on" deployment architecturen verminderen ook de complexiteit van de vereisten, zegt het bedrijf.

Gebruikers kunnen nu de Postgres-architectuur configureren en valideren via de command line interface (CLI). Postgres Distributed 5.0 CLI kan worden gebruikt om de duurzaamheid, consistentie en prestaties van een cluster te specificeren, en zal ook ondersteuning hebben voor configuratievalidatie. "Hiermee wordt gecontroleerd of een cluster wordt ingezet in overeenstemming met de ondersteunde Postgres-configuraties en -architecturen, zodat het gedrag van het cluster voldoet aan de verwachtingen van de klant. Klanten die gebruik maken van de self-service tests kunnen snel de uitrol van het cluster controleren op misconfiguratie en ervoor zorgen dat best practices worden gevolgd," aldus EDB in een blogpost.

EDB Postgres Distributed 5.0 is per direct beschikbaar via de Extreme High Availability add-on voor EDB Enterprise en Standard Plans. Daarnaast zal het binnenkort worden uitgebracht in EDB BigAnimal, EDB's volledig beheerde database-as-a-service.

EDB biedt een webinar op 14 maart om 11.00 uur ET.

Partners