16-03-2023

Mendix en AWS zetten stappen in eerste jaar van samenwerking

Deel dit bericht

Mendix heeft vooruitgang geboekt in de samenwerking met Amazon Web Services. De Mendix Cloud-omgeving draait al sinds 2016 op AWS, een samenwerking die in februari 2022 werd uitgebreid met de aankondiging van de go-to-market-relatie met AWS. Hiermee werden de gezamenlijke activiteiten rond cloud-implementatie en ontwikkelactiviteiten versterkt met een algehele ervaring voor applicatieontwikkelaars.

Het doel is om van Mendix de snelste en gemakkelijkste manier te maken om apps te bouwen op AWS. Dit doel is onderdeel van de bredere strategische samenwerking tussen AWS en Siemens waardoor industriële organisaties wereldwijd kunnen creëren zonder grenzen. Als resultaat van de sterke en nauwe samenwerking van het afgelopen jaar is Mendix Studio Pro nu beschikbaar in de AWS Marketplace, waarmee ontwikkelaars eenvoudig gebruik kunnen maken van de kracht, flexibiliteit en snelheid van het Mendix-ontwikkelplatform. Ontwikkelaars kunnen met de nieuwe AWS Workshop voor Mendix ook snel leren hoe ze hun eerste Mendix-applicatie op AWS kunnen bouwen.

Het Mendix enterprise platform voor applicatieontwikkeling kan worden aangeschaft bij Mendix of in de AWS Marketplace, zodat Mendix-ontwikkelaars eenvoudig AWS-diensten in hun apps kunnen integreren en klanten kunnen profiteren van low-code snelheid, flexibiliteit en herbruikbaarheid.

AWS erkent ook de waarde die Mendix brengt in de industriële branche. "Low-code is uniek in zijn vermogen om de governance van applicatieontwikkeling te centraliseren, terwijl het de uitvoering decentraliseert en innovatie mogelijk maakt op operationeel niveau in de fabrieken", zegt Grant Bodley, Director, Manufacturing Sales bij AWS. "Sommige fabrieken moeten hun kern MES- en ERP-systemen uitbreiden, terwijl andere meer behoefte hebben aan slimme productie-apps. Siemens, Mendix en hun visionaire klanten laten al zien hoe dit model digitale transformatie stimuleert.”

Vereenvoudiging van integratie en private cloud-implementatie
Mendix heeft een nieuwe Authentication Connector voor AWS-services ontwikkeld die de authenticatie tussen Mendix en AWS-services beheert. Hiermee wordt één van de meest voorkomende barrières bij de integratie van Mendix-apps met meer dan 200 AWS-services weggenomen. Hiernaast heeft Mendix ook een nieuwe reeks AWS-connectoren geïntroduceerd, zodat ontwikkelaars eenvoudig via drag-and-drop AWS-functionaliteit aan een Mendix-app kunnen toevoegen zonder de complexiteit van REST API's of code.

Ontwikkelaars en klanten gebruiken doorgaans de gratis Mendix-licentie om hun eerste apps op Mendix Cloud te implementeren. De Mendix Cloud is in 2016 gebouwd op AWS en is onlangs gelanceerd in Afrika, Bahrein en India. Sommige klanten geven echter de voorkeur - of worden verplicht - om Mendix apps in hun eigen AWS-omgeving uit te rollen, in plaats van de Mendix Cloud. Voor deze klanten biedt Mendix nu een referentie-implementatie voor Mendix op Amazon Elastic Kubernetes Service (Amazon EKS). Deze Infrastructure as Code (IaC) tool automatiseert de volledige inrichting van Mendix for Private Cloud in de AWS-omgeving van een klant. Dit omvat snelle provisioning van Amazon EKS en 95 andere AWS-diensten, waardoor de tijd die nodig is voor setup aanzienlijk wordt teruggebracht van 40 uur naar 30 minuten.

Succesvolle klanten in productie en media & entertainment
In het afgelopen jaar heeft de gezamenlijke innovatie van Mendix en AWS aanzienlijke waarde opgeleverd voor klanten in verschillende sectoren. Dit wordt het best bewezen door Siemens, dat één van de grootste implementaties van Mendix op AWS ter wereld heeft. De samenwerking tussen AWS en Mendix komt ook klanten in andere sectoren ten goede. Zo gebruikt het onafhankelijke televisieproductiebedrijf Banijay Benelux Mendix voor Private Cloud op Amazon EKS. Het bedrijf heeft 15 Mendix-apps gebouwd en maakt daarbij gebruik van verschillende AWS-diensten, zoals Amazon Transcribe voor spraak-naar-tekst en AWS Elemental MediaConvert voor videotranscodering.

Company:

Mendix, AWS

Partners