21-03-2023

Macaw benoemt Johan Taams tot CEO

Deel dit bericht

Macaw heeft Johan Taams benoemd als Chief Executive Officer en bestuurslid. Taams (53) is verantwoordelijk voor de verdere groei van de Nederlandse, Duitse en Litouwse organisaties. Hij volgt William van der Pijl op, die twaalf jaar werkzaam was bij Macaw, waarvan zes jaar als CEO.

Taams heeft zijn sporen verdiend als CEO en in de markt tijdens zijn meer dan 25-jarige carrière in de IT-industrie. Voor zijn komst naar Macaw was hij CEO bij Centric, een Europese IT-speler. Daarvoor was hij CEO van Broad Horizon, een op Microsoft gerichte IT-provider met een buy and build-strategie. Tijdens zijn dertienjarige dienstverband bij Atos vervulde hij vele leidinggevende functies, waaronder die van CEO bij Atos Nederland.

Sabine Fischer, voorzitster van de Raad van Commissarissen van Macaw is verheugd Johan Taams tot nieuwe CEO te benoemen. "Hij heeft een indrukwekkende staat van dienst; hij is een allround en zeer ervaren CEO bij IT-bedrijven met een groeiambitie en heeft bewezen te beschikken over leiderschapscapaciteiten die van groot belang zullen zijn bij het realiseren van onze groeiplannen. Wij danken William van der Pijl voor zijn leiderschap en waardevolle bijdragen. Hij heeft een sterk team opgebouwd en Macaw door een uitdagende tijd geleid tijdens de COVID-19 pandemie. Onder zijn leiding breidde het bedrijf organisch uit en zette het stappen buiten Nederland door activiteiten op te zetten in Litouwen en Duitsland."

Taams vult aan: "Het is mijn ambitie digitale transformaties succesvol te maken door gebruik te maken van nieuwe mogelijkheden op het gebied van applicaties, web en cloud. Het was nog nooit zo belangrijk voor bedrijven om de kracht van data in te zetten voor innovatie, transformatie en groei. Ik kijk er echt naar uit om samen met het Macaw-team te werken aan onze duurzame groeiplannen, kansen te verzilveren, en voort te bouwen op onze sterke partnerschappen met Microsoft en Sitecore."

Tags:

ICT, Consultancy, Data, AI

Company:

Macaw

Partners