05-04-2023

Databricks lanceert Lakehouse for Manufacturing

Deel dit bericht

Databricks lanceert het Lakehouse for Manufacturing: een open lakehouse platform dat is toegesneden op de behoeften van maakbedrijven. Met het Lakehouse for Manufacturing kunnen bedrijven al hun data en AI-werk in één platform combineren, om branchespecifieke uitdagingen aan te pakken zoals predictive maintenance, digital twins, supply chain-optimalisatie, demand forecasting en realtime IIoT-analytics.

Lakehouse for Manufacturing biedt kant-en-klare bouwblokken en partneroplossingen waarmee gebruikers het analyseproces kunnen kickstarten en kunnen leunen op de branche-expertise van het partnernetwerk van Databricks. Bovendien heeft Lakehouse for Manufacturing ingebouwde mogelijkheden voor data governance, waarmee bedrijven inzichten uit de hele supply chain kunnen ophalen om productie en logistiek wendbaarder te maken. Onder meer DuPont, Honeywell, Rolls-Royce en Shell maken gebruik van Databricks Lakehouse for Manufacturing.

Krachtige Lakehouse oplossingen op maat
Databricks Lakehouse for Manufacturing geeft maakbedrijven toegang tot kant-en-klare bouwblokken. Deze ‘use case accelerators’ dienen als blauwdruk om sneller bedrijfskritieke uitdagingen aan te pakken. Populaire data-oplossingen voor Lakehouse for Manufacturing klanten zijn:
• Digital Twins: Engineers kunnen fysieke systemen digitaal modelleren en in realtime monitoren op basis van sensordata. De verworven inzichten kunnen vervolgens razendsnel worden gedeeld met de rest van de organisatie, voor procesoptimalisatie, risico-assessments, conditiebewaking en ontwerpoptimalisatie.
• Predictive Maintenance: Met voorspellend onderhoud kunnen fabrikanten hun realtime Industrial Internet of Things (IIoT) gegevens van machines ophalen en vervolgens met complexe tijdreeksanalyses de uptime maximaliseren en onderhoudskosten minimaliseren.
• Forecasting voor onderdelen: Om voorraadtekorten te voorkomen, doorlooptijden te verkorten en verkoop te maximaliseren, kunnen gebruikers vraagprognoses uitvoeren op onderdelen in plaats van alleen op basis van de volledige voorraad.
• Overall Equipment Effectiveness: De incrementele verwerking van IoT- en sensordata in uiteenlopende formats, zorgt voor wereldwijde consistentie in KPI-reporting.
• Computer Vision: Computer vision-applicaties helpen maakbedrijven om kritische (productie)processen te automatiseren, wat resulteert in een hogere kwaliteit, minder verspilling en herbewerkingskosten, en een geoptimaliseerde flow.

Company:

Databricks

Partners