07-04-2023

g-company heet voortaan Xebia

Deel dit bericht

Per 1 april 2023 is de rebranding van g-company afgerond en opereert de cloudspecialist volledig onder de vlag van moedermerk Xebia. Dit betekent dat alle disciplines van g-company, zoals cloud-first werkplekken en Salesforce, onder de Xebia-naam vallen. In 2021 werd g-company al overgenomen door Xebia maar was nog steeds actief onder de eigen merknaam.

Daarmee geeft Xebia weer een nieuwe boost aan de ambitie  om zich te positioneren als autoriteit op gebied van digitale transformatie. Het merk biedt diepgaande expertise in onder meer agile, DevOps, Data & AI, cloud, software development, security, quality assurance, low code, en Microsoft Solutions. Xebia houdt zich onder meer bezig met consultancy, state-of-the-art software development en training binnen deze disciplines.

Een werkplek in de cloud: veilig en simpel
Door g-company onder het merk Xebia te scharen, voegt Xebia als het ware een nieuw gebied aan het ecosysteem toe: dat van de cloud-first werkplek. g-company is gespecialiseerd in de overgang naar eenvoudige, veilige en flexibele werkplekken, waarbij het onder meer Google Workspace, ChromeOS, monday.com en Freshworks inzet. Bovendien is er een gespecialiseerd team voor Salesforce-activiteiten, die als een zelfstandige unit binnen Xebia zal opereren. Deze unit zal zich volledig richten op het helpen van organisaties bij het inrichten en toepassen van Salesforce.

“We zijn trots om de naamsverandering naar Xebia nu door te voeren”, aldus Lennart Benoot, Managing Director bij Xebia. “Dankzij de samenwerking met andere Xebia-units bieden we onze klanten meer diensten op verschillende vlakken en zijn we in staat om bedrijven en organisaties nog beter te helpen bij hun digitale transformatie. Verder verandert er voor klanten weinig: ze kunnen dezelfde expertise en service verwachten als voorheen.”

Eerste Google-partner in Noord-Europa
g-company werd in 2007 opgericht door David Saris op het moment dat Google zijn eerste zakelijke oplossing introduceerde. Daarmee was het de eerste Google-partner in Noord-Europa. Intussen is g-company gegroeid tot een internationaal opererend bedrijf dat in 2021 door Xebia is omarmd.
g-company heeft door de jaren heen een flinke naam opgebouwd in het cloud domein en onderstreept dit met verschillende prestigieuze awards. Zo sleepte het bedrijf eerder de Work Transformation Enterprise Partner Specialization van Google Workspace in de wacht en is het platinum partner voor monday.com en Freshworks.

De rebranding past in de strategie van Xebia om wereldwijd één herkenbare merknaam te voeren voor alle disciplines. Eerder zijn de merken Binx.io, Oblivion en GoDataDriven al succesvol omgezet naar Xebia. “Tot voor kort werd ons veelzijdige dienstenportfolio onder verschillende merknamen in de markt gezet”, stelt CEO Andrew de la Haije van Xebia. “Op deze manier hebben we de afgelopen jaren op verschillende vlakken diepgaande expertise opgedaan. Nu is het zaak om die expertises onder dezelfde vlag te brengen, waarmee we onze autoriteitspositie verder uitbouwen en de snelle internationale groei stimuleren.”

Partners