11-04-2023

AWS lanceert 2023 European Defence Accelerator voor Startups

Deel dit bericht

Amazon Web Services lanceert de AWS European Defence Accelerator voor Startups. Dit is een vier weken durend acceleratorprogramma met als doel klanten op het gebied van defensie en nationale veiligheid te ondersteunen. De accelerator staat open voor startups over de hele wereld die geïnteresseerd zijn in samenwerking met Europese defensie- en nationale veiligheidsorganisaties.

Defensie- en nationale veiligheidsorganisaties wereldwijd worden geconfronteerd met complexe uitdagingen zoals toenemende cyberdreigingen, klimaatverandering en de snelle evolutie van geavanceerde technologieën. Tegenwoordig wenden dit soort organisaties zich steeds meer tot de cloud om hun kritieke missies te ondersteunen en deze uitdagingen het hoofd te bieden.

In het acceleratorprogramma worden startups ondersteund met AWS-cloudtechnologieën om energie-efficiëntie, veilige informatie-uitwisseling, detectie en besluitvorming en kwantum- en cyberveerkrachtoplossingen te kunnen bieden. Deelnemende startups komen in aanmerking voor AWS-computerkredieten en gespecialiseerde AWS-training. Daarnaast is coaching door defensie en nationale veiligheidsdomeinen en technische deskundigen beschikbaar op verschillende gebieden: bedrijfsontwikkeling, go-to-market-advies en investeringsbegeleiding.

Tot slot biedt het programma ook mogelijkheden voor leiders in de defensie- en veiligheidssector om startups te begeleiden in bijvoorbeeld het definiëren van hun bedrijfsmodellen en het demonstreren van de zakelijke waarde van hun oplossingen.

Wie kan zich aanmelden?
Startups komen in aanmerking als ze missiekritieke oplossingen voor land-, lucht-, zee-, ruimte- of cyberdomeinen aanpakken en leveren. Het uiteindelijke cohort van 15 geselecteerde startups moet bestaande klanten en inkomsten hebben en bereid zijn om aan te tonen dat ze AWS-cloudservices kunnen gebruiken om uitdagingen op het gebied van defensie en nationale veiligheid op te lossen. Dit in de volgende gebieden: energie-efficiëntie, veilige informatie-uitwisseling, detectie en besluitvorming en kwantum- en cyberweerbaarheid.

Aanvragen worden beoordeeld op basis van verschillende factoren, waaronder het innovatieve en unieke karakter van een project, het vermogen van het team om een oplossing te bieden voor belangrijke vraagstukken, creatief gebruik van AWS-services en de algehele waarde van de oplossing voor defensieklanten. Alle voorstellen moeten uiterlijk op 19 mei 2023 worden ingediend.

De AWS European Defence Accelerator wordt aangeboden in samenwerking met Plexal, een innovatietechnologiebedrijf dat door de Britse overheid wordt ondersteund. Meer informatie over het programma en de aanmeldmogelijkheden is hier te vinden.


Company:

AWS

Partners