14-04-2023

VMware verbetert Tanzu en Aria platforms voor versnelling applicatieontwikkeling

Deel dit bericht

VMware kondigt nieuwe mogelijkheden aan voor de VMware Tanzu en VMware Aria platforms. Deze bieden klanten de mogelijkheid om een cloud-smart benadering van moderne applicatieontwikkeling in elke cloud te hanteren.

Met nieuwe mogelijkheden zal Tanzu Application Platform 1.5 ervoor zorgen dat bedrijven sneller en veiliger meer software kunnen bouwen en implementeren dankzij een rijke set developer tooling. Het biedt vooraf gebaande, veiligere paden naar productie, op maat gemaakt voor hun business. De introductie van Tanzu Application Platform 1.5 verbetert end-to-end app security, stroomlijnt developer en platform engineering-ervaringen en breidt de ondersteuning voor toonaangevende integraties met derden uit – inclusief verbeterde developer en platform engineering-ervaringen, meer gestroomlijnde implementaties op schaal op EKS met AWS QuickStart, uitgebreide Azure ondersteuning, out of the box en uitgebreide keuze uit security tools zoals auto-configuratie van Transport Layer Security (TLS) en ondersteuning voor externe security tools voor secrets management.

VMware kondigt ook verschillende updates aan voor Tanzu for Kubernetes Operations die tot doel hebben om security, keuze en operationele efficiëntie van multi-cluster en multi-Kubernetes platform operations in elke cloud te verhogen. Tanzu Mission Control ondersteunt nu: volledig levenscyclusbeheer van nieuwe en bestaande AWS EKS-clusters, de mogelijkheid om de security context voor containers en pods te muteren en maakt het mogelijk om OPA Gatekeeper policy settings te wijzigen op alle niveaus, zoals organisatie, clustergroep en cluster. Deze mogelijkheden zorgen ervoor dat platformteams een ‘shift-left’-benadering van security kunnen hanteren en zorgen voor meer flexibiliteit om te navigeren in de continu veranderende wereld van Kubernetes security policy management.

Verbeteringen voor het VMware Aria platform
Daarnaast komt VMware met verbeteringen aan zijn Aria-platform, waaronder Aria Hub powered by Aria Graph, Aria Cost powered by CloudHealth en Aria Guardrails. VMware Aria-oplossingen helpen cloud operations teams om multi-cloud mogelijkheden met intelligente inzichten te benutten in gedistribueerde omgevingen. Ook bieden ze de mogelijkheid om geoptimaliseerde kosten, prestaties en security van applicaties en infrastructuur af te stemmen op zakelijke prioriteiten. Nu budgetten steeds meer onder druk en controle staan, zijn de verbeterde governance, security en het kostenbeheer dat het VMware Aria-portfolio biedt essentieel voor bedrijfsleiders die focussen op efficiëntie en schaal.

VMware verbetert de multi-cloud zichtbaarheid met de toevoeging van Google Cloud-ondersteuning in VMware Aria Hub Free Tier, naast AWS en Azure, voegt ondersteuning toe voor Kubernetes-omgevingen met een nieuw infrastructuur dashboard met service-to-service topologieweergave en voegt VMware Aria Guardrails mogelijkheden – inclusief landing zones policies templates en config drift management – toe aan de Free Tier.

VMware Aria Cost ondersteunt Alibaba Cloud
VMware Aria Cost biedt nu ondersteuning voor Alibaba Cloud voor uitgebreider multi-cloud kostenbeheer, waardoor klanten en partners inzicht krijgen in alle Alibaba Cloud-kosten en -gebruik in één platform en ze besluitvorming kunnen stroomlijnen. De toevoeging van Alibaba Cloud breidt de bestaande ondersteuning van VMware Aria Cost uit voor Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure, Google Cloud Platform, Oracle Cloud Infrastructure, VMware Cloud on AWS (bèta), datacenter en containerized environments. VMware Aria Cost breidt ook zijn Kubernetes-rapportagemogelijkheden uit door de mogelijkheid te introduceren om Kubernetes-omgevingen te rightsizen, om zo naast de cloud ook cloud-native applicatieomgevingen te optimaliseren.

VMware Aria Operations
Tot slot blijft VMware het beheer van cloudinfrastructuur automatiseren en stroomlijnen met full-stack zichtbaarheid in private, hybride en multi-cloudomgevingen. VMware Aria Operations introduceert een nieuwe integratie met Aria Operations (een multi-cloud observability-oplossing) om te zorgen dat IT-teams gecontextualiseerde zichtbaarheid krijgen in de infrastructuur, Kubernetes-omgevingen en applicaties, met als doel de behoefte aan ongelijksoortige tools voor effectief beheer van multi-clouds weg te nemen. Ook biedt het een holistisch platformoverzicht, waardoor trouble shooting sneller kan plaatsvinden en de time-to-resolution wordt verkort om de prestaties van applicaties te verbeteren.

Partners