13-04-2023

SAP integreert AI-functies in oplossingen voor maakindustrie

Deel dit bericht

SAP kondigt nieuwe functionaliteit aan voor zijn supplychainoplossingen. Hiermee profiteren bedrijven in de maakindustrie van datagedreven inzichten voor een weerbaardere supplychain. Het gaat onder andere om AI-functionaliteit voor SAP Digital Manufacturing, visuele inspectieprocessen, en naleving van duurzame verpakkingsrichtlijnen in SAP Responsible Design and Production.

Gebruikers van SAP Digital Manufacturing kunnen de geïntegreerde AI-functionaliteit inzetten voor AI-gestuurde inzichten en AI-gestuurde visuele inspectieprocessen. Hiermee kunnen ze defecte onderdelen in een vroeg stadium ontdekken en oplossen, wat de productiekwaliteit ten goede komt. De lagere percentages defecte producten resulteren in minder serviceclaims en een gezonder assetbeheer.

3D-mogelijkheden voor meer veerkracht
Voor een nog veerkrachtiger productieproces zijn de 3D productviewer-mogelijkheden van SAP Enterprise Product Development nu geïntegreerd in de productie-, service- en onderhoudsprocessen. In SAP Digital Manufacturing kunnen productieoperators nu 3D-productmodellen in hun dashboard en werkomgeving bekijken en zo complexe assemblageprocessen stroomlijnen. In de mobiele app SAP Service and Asset Manager kunnen buitendienstmedewerkers via 3D augmented reality-weergaven het onderhoud van bedrijfsmiddelen versnellen, de first time fix rates verhogen en de uitvaltijd verminderen.

“De afgelopen jaren is gebleken dat onze wereldwijde supplychains kwetsbaar zijn voor verstoringen”, zegt Thomas Saueressig, lid van de Raad van Bestuur van SAP SE en verantwoordelijk voor SAP Product Engineering. “Dit heeft ook verstrekkende gevolgen voor de maakindustrie. Steeds meer bedrijven in deze sector zien de noodzaak van investeringen in Industry 4.0-principes en AI om de veerkracht van de toeleveringsketen te vergroten, maar velen zijn nog in de pilotfase. SAP bevindt zich in een unieke positie om de reis naar veerkrachtige productie te versnellen. We kunnen namelijk intelligente mogelijkheden inbouwen in bedrijfssoftware voor alle end-to-endprocessen.”

Integratie van EcoVadis SAS
Tenslotte heeft SAP binnen het Trading Partner Profile (TPP) zijn integratie met de leverancier van duurzaamheidsbeoordelingen EcoVadis SAS uitgebreid. Dankzij de integratie kunnen leveranciers hun duurzaamheidsprestaties promoten en hun EcoVadis-ratingstatus in het hele SAP Business Network laten zien. Dit helpt inkopers bij het identificeren van mogelijkheden om te voldoen aan opkomende ESG-wetgeving. Ook kunnen zij hiermee nieuwe leveranciers selecteren die hen kunnen helpen ambitieuze duurzaamheidsverbintenissen van het bedrijf en de waardeketen te bereiken.

Partners