25-04-2023

MariaDB biedt Observability voor MariaDB Server-gebruikers

Deel dit bericht

MariaDB kondigt aan dat MariaDB SkySQL haar observability service heeft uitgebreid naar MariaDB Community Server implementaties. SkySQL biedt een enkel overzicht van alle MariaDB-databases die een klant heeft uitgerold, ongeacht op welke cloud-infrastructuur of on prem omgeving ze draaien, waardoor de efficiëntie toeneemt en problemen, patronen en afwijkingen sneller kunnen worden opgespoord.

In tegenstelling tot algemene monitoring tools met ondersteuning voor MariaDB Server, biedt SkySQL Observability diepe inzichten in alle MariaDB database producten. SkySQL Observability stelt klanten ook in staat om beschikbaarheidsstrategieën te implementeren, zoals failing over naar disaster recovery instances die in SkySQL draaien, om zo het maximale uit cloud en on prem implementaties te halen.

"De wereld is multicloud en hybride, en gegevens moeten in al deze omgevingen worden gedeeld", zegt Jags Ramnarayan, SVP en SkySQL general manager bij MariaDB plc. "Je kunt niet effectief beheren wat je niet kunt monitoren. Bijna elke klant van ons draait MariaDB-databases op een mix van plaatsen, database as a service in SkySQL of op hun eigen op cloud-infrastructuur of on prem-omgevingen. We willen het voor onze klanten eenvoudig maken om zicht te hebben op al hun MariaDB-databases, inclusief MariaDB Community Server-implementaties. Met SkySQL Observability bieden we één overzicht vanuit een gecentraliseerd punt, waardoor het mogelijk is om patronen te herkennen en sneller te handelen."

SkySQL Observability is een uniforme monitoringdienst en levert:
• Dashboards voor real-time inzicht in prestaties en capaciteitsgebruik.
• Logverzameling, event management en waarschuwingen met notificatiediensten.
• Inzicht in MariaDB Community Server, MariaDB Enterprise Server, MariaDB ColumnStore en MariaDB Xpand implementaties.
• Een observability API voor integratie in observabilitydiensten van derden, zoals Datadog, AppDynamics en New Relic.

MariaDB SkySQL Observability is gratis te gebruiken voor databases die onder een MariaDB-abonnement vallen.

Partners