02-05-2023

Red Kubes biedt Workloads functie voor ontwikkelaars

Deel dit bericht

Nederlandse startup Red Kubes kondigt een nieuwe functie genaamd Workloads toe te voegen aan het Kubernetes-gebaseerde productieplatform Otomi. Deze functie moet het voor ontwikkelaars eenvoudiger maken om applicaties uit te rollen in Kubernetes en daarnaast geautomatiseerde  beveiligings- en compliance regels aan te houden, waardoor het software delivery proces efficiënter en veiliger wordt. Daarnaast kondigt Red Kubes ook de introductie van Otomi Cloud aan, samen met een nieuwe console.

Met de nieuwe functie Workloads kunnen ontwikkelaars applicaties als code definiëren binnen Otomi, waarbij gebruikers hun Helm Chart link kunnen invoeren en de waarden aan kunnen passen in de online editor. Otomi installeert vervolgens automatisch de applicatie.Deze functie zorgt ervoor dat alles als code kan worden gedefinieerd en in code- repository's kan worden opgeslagen.Dit bespaart ontwikkelaars tijd om zich meer te richten op applicatiecode en het nieuwe productversies uit te brengen , in plaats van zich bezig te houden met Kubernetes configuraties.

Workloads biedt verschillende voordelen, zoals verbeterde integriteit en beveiliging door de implementatie van application as code strategie. Daarnaast biedt het snellere adoptie van Kubernetes, verhoogde productiviteit voor ontwikkelaars, lagere cognitieve belasting voor ontwikkelaars en lagere operationele kosten.
 
"Gezien het feit dat bedrijven, ontwikkelaars en platform engineers op zoek zijn naar manieren om de pad naar productie voor Kubernetes-omgevingen te verbeteren, zijn we erg enthousiast om deze nieuwe functie te lanceren waar alle partijen baat bij hebben. De mogelijkheden die onze functies, zoals Workloads, kunnen bieden, maken echt gestroomlijnde en productieve werkstromen mogelijk. In combinatie met andere functies op de Otomi roadmap zullen we de ervaring, van het Developer en Platform team aanzienlijk verbeteren waar het gaat om een op Kubernetes gebaseerd platform en daarop uitrollen van applicaties", zegt Jehoszafat Zimnowoda, Engineering Lead van Red Kubes.

SaaS-oplossing Otomi Cloud
Red Kubes heeft daarnaast ook Otomi Cloud geïntroduceerd, een SaaS-oplossing waarin klanten hun multicloud Otomi infrastructuur kunnen beheren. Met de introductie hebben organisaties één overzicht van alle geïnstalleerde clusters. Deze eerste release komt samen met de release van de nieuwe Otomi console, een meer intuïtieve web UI met verbeterde navigatie en beheersbaarheid voor platform engineers en ontwikkelaars.

Partners