02-05-2023

High Tech Campus Eindhoven en AWS willen gebruik AI versnellen

Deel dit bericht

Het AI Innovation Center van High Tech Campus Eindhoven gaat samenwerken met Amazon Web Services om kunstmatige intelligentie dichterbij onderzoekers en ontwikkelaars te brengen. Door informatie en kennis te delen in de Eindhovense techindustrie, willen AWS en het AI Innovation Center laten zien wat de toegevoegde kan zijn van AI en Machine Learning in de ontwikkeling van innovaties en nieuwe producten.

“Deze samenwerking met Amazon Web Services (AWS) is belangrijk om de implementatie van AI op de Campus en in de hele Brainport regio te vergroten”, zegt Paul van Son, oprichter van het AI Innovation Center. “Partners zoals AWS bieden technische kennis en helpen onze community bij het verkennen van verschillende tools en platforms. Dat is heel waardevol.” AI komen we steeds vaker tegen in allerlei toepassingen. Zoals in het analyseren en verwerken van digitale beelden, het genereren van content (bijv. ChatGPT), fraude-opsporing en meer. “AWS heeft een groot portfolio van AI- en ML-diensten, met als doel het democratiseren van de toegang tot AI voor ontwikkelaars en onderzoekers”, vult Van Son aan.

AWS zal samenwerken met het AI Innovation Center van High Tech Campus Eindhoven, dat in 2021 werd opgericht om AI te industrialiseren in de Brainport Eindhoven regio. Als onderdeel van de samenwerking zal AWS verschillende educatieve trainingen en workshops organiseren op de Campus.
High Tech Campus Eindhoven is een ecosysteem van 300 hightechbedrijven. Multinationals als Philips, NXP en Intel, MKB bedrijven, onderzoeksinstituten, scale-ups en startups werken hier samen aan de technologieën en producten van morgen.

Partners