11-05-2023

Red Hat biedt upgrades van Enterprise Linux

Deel dit bericht

Red Hat kondigt de beschikbaarheid aan van Red Hat Enterprise Linux 9.2 en de komende beschikbaarheid van Red Hat Enterprise Linux 8.8. Deze versies helpen om binnen Red Hats inspanningen complexe taken op Linux platformen voor de hybride cloud te vereenvoudigen en te stroomlijnen, van datacenters tot publieke clouds tot aan edge-implementaties.

Red Hat Enterprise Linux 9.2 en 8.8 blijven de capaciteiten van system roles uitbreiden, de Red Hat Enterprise Linux specifieke Ansible content die grotere consistentie en efficiëntie op schaal brengt door alledaagse administratieve taken te automatiseren. Dat betekent dat een aantal alledaagse Linux rollen, van Microsoft SQL Server tot virtuele privénetwerken (VPN's) nu makkelijk geconfigureerd, toegekend en geïmplementeerd kunnen worden met basis Linux kennis. System roles helpen ook bij het toekomstbestendig maken van implementaties door upgrades minder disruptief te maken, aangezien het geautomatiseerde karakter het makkelijker maakt om deze functies opnieuw te configureren.

De laatste versies breiden die rollen verder uit met de toevoeging van de Red Hat Enterprise Linux System Role for Podman, Red Hat’s tool om containers op Linux platformen te ontwikkelen, managen en uit te voeren. Normaal gesproken vraagt het aanmaken van een Podman kennis van de commandoregel, maar deze system role laat beheerders toe om configuraties die in deze specifieke omgevingen passen, te automatiseren. Daarbij hoort ook de mogelijkheid om vooraf geïntegreerde, klaar-voor-productie container workloads uit te rollen over de Red Hat Enterprise Linux host. Het helpt zo de vaardigheden van Linux beheerders uit te breiden om de containerinfrastructuur te onderhouden.

Company:

Red Hat

Partners