17-05-2023

Google Cloud biedt innovatie voor developers

Deel dit bericht

Tijdens developersconferentie Google I/O 2023 heeft Google Cloud verschillende innovaties aangekondigd voor Google Cloud en Google Workspace.

Google CEO Sunder Pichai trapte af met een krachtige keynote over hoe elk bedrijf en elke organisatie nadenkt over de transformatie die ze kunnen stimuleren. Met de aankondiging van Duet AI, de generatieve AI-assistent die gebruikers en developers de impact van AI op organisaties laat zien, deelt Google niet alleen de volgende stappen in zijn AI-reis, maar ook in die van klanten en partners om het voor anderen gemakkelijker en schaalbaar te maken om te innoveren met AI. Duet AI biedt contextuele codeaanvulling, gepersonaliseerde suggesties, realtime functiegeneratie en ondersteuning bij codebeoordelingen. Het transformeert de manier waarop cloudgebruikers nieuwe ervaringen opbouwen en is geïntegreerd in alle Google Cloud-interfaces, inclusief de geïntegreerde ontwikkelingsomgeving (IDE), Google Cloud Console en chat.

Ook lanceert Google Cloud nieuwe generatieve AI-mogelijkheden voor developers, waaronder basismodellen zoals Codey voor codegeneratie, Imagen voor tekst-naar-beeld en Chirp voor spraak in Vertex AI. Deze innovaties worden ondersteund door de uitbreiding van de ondersteuning voor generatieve AI in Vertex AI, samen met de introductie van de Text Embeddings API voor semantisch begrip van tekst en afbeeldingen en Reinforcement Learning from Human Feedback (RLHF) om menselijke feedback op te nemen en modellen te verbeteren. Bovendien breidt Google Cloud de AI-geoptimaliseerde infrastructuur uit met de introductie van A3 Virtual Machines.

Generatieve AI voor Google Workspace
Na veel gebruikers eerder vroegtijdige toegang te geven tot functies waarmee ze in Gmail en Google Docs konden schrijven, introduceert Google Cloud Duet AI voor Google Workspace, waarmee gebruikers samenwerken met krachtige generatieve AI-functies in Gmail en Google Docs. Vertrouwde testers krijgen toegang tot de volgende functies via Workspace Labs:
• Gmail krijgt de mogelijkheid om reacties op te stellen die rekening houden met de context van de bestaande thread en mobiele ondersteuning;
• Gebruikers worden in Google Slides en Meet in staat gesteld om afbeeldingen te genereren uit tekstbeschrijvingen voor betere presentaties en aangepaste achtergronden;
• Google Sheets automatiseert het classificeren van data en het maken van aangepaste plannen voor snellere gegevensanalyse en -organisatie.

Sterk ecosysteem dankzij samenwerking
Google Cloud wil de meest open hyperscale cloudprovider zijn, dat geldt ook voor het AI-ecosysteem. Het bedrijf versterkt het AI-ecosysteem door de samenwerkingen die eerder dit jaar zijn aangekondigd op verschillende lagen uit te breiden. Dit omvat de samenwerking met chipmakers, bedrijven die basismodellen en AI-platforms bouwen, technologiepartners voor ontwikkeling en implementatie van machine learning-modellen, app-bouwers voor het oplossen van klantgerichte use-cases met generatieve AI, en wereldwijde service-en adviesbureaus om technologie op schaal te implementeren.
Daarnaast kondigt Google nieuwe en uitgebreide samenwerkingen aan met SaaS-bedrijven als Jasper en Salesforce, en adviesbureaus als Cognizant, Deloitte en KPMG.

Tags:

Development, Cloud, AI

Company:

Google Cloud

Partners