25-05-2023

Product launches op Red Hat Summit 2023

Deel dit bericht

Red Hat onthult een reeks producten en diensten tijdens haar jaarlijkse Summit. De aankondigingen bestaan uit oplossingen die het leven van developers makkelijker maken, automatisering versimpelen en security van software en cloud-omgevingen verbeteren.

De Red Hat Developer Hub is een intern developerplatform gebaseerd op Spotify’s Backstage, en is ontworpen om de gebruikservaring van developers op open hybride cloudplatforms van Red Hat te verbeteren. De Hub biedt tal van richtlijnen en best practices en plug-ins voor Backstage, om de onboarding en uitrol van nieuwe applicaties te versnellen.

Trusted Software Supply Chain maakt softwareontwikkeling veiliger
De Red Hat Trusted Software Supply Chain is een verzameling cloud-diensten voor de beveiliging van de softwareketen. Zo biedt de Trusted Application Pipeline een CI/CD-pipeline met ingebouwde security-tools. Een tweede feature, Red Hat Trusted Content, biedt developers real-time inzicht in kwetsbaarheden en securityrisico’s als gevolg van de gebruikte open source-componenten. Bovendien levert deze dienst suggesties om risico’s te minimaliseren én biedt het toegang tot een gecureerde verzameling van betrouwbare open source-content.

Ansible Lightspeed biedt AI-gedreven IT-automatisering
Als onderdeel van de volgende fase van Project Wisdom is een open beta aangekondigd van Ansible Lightspeed, die gebruikmaakt van de IBM Watson Code Assistant – een nieuwe generatieve AI-dienst voor automatisering met Ansible. Deze dienst gebruikt natuurlijke taalverwerking (NLP) om in rap tempo automatiseringscode te ontwikkelen, wat automatisering sneller, consistenter én accurater maakt. De open beta is naar verwachting beschikbaar vanaf juni 2023.

Event-Driven Ansible versnelt IT-automatisering
Een nieuwe uitvoering van Ansible werkt op basis van een event-driven architectuur, in tegenstelling tot de oudere request-based architectuur. Dat betekent dat automatisering niet afhankelijk is van verzoeken vanuit de software, maar dat Ansible op basis van waargenomen software-events zelf bepaalt welke acties er nodig zijn. Hiermee kan automatisering veel efficiënter worden ingeregeld en eenvoudiger worden beheerd. Event-Driven Ansible komt naar verwachting in juni 2023 breed beschikbaar.

Red Hat Service Interconnect verbindt services, applicaties en workloads
Red Hat Service Interconnect is gebaseerd op het open source-project Skupper.io en is een oplossing waarmee developers zonder uitgebreide networking-ervaring toch veilige connecties kunnen maken tussen applicaties in verschillende containeromgevingen.

Advanced Cluster Security Cloud Service levert cloud-native security voor hybrid cloud
Red Hat Advanced Cluster Security Cloud Service combineert Kubernetes-native security met het gebruiksgemak van door Red Hat beheerde cloud-diensten. Deze nieuwe oplossing ondersteunt Red Hat OpenShift op private en public clouds en Kubernetes-diensten van derden op grote public clouds, waaronder Amazon EKS, Google GKE en Microsoft AKS.

Partners