07-06-2023

Dell en NVIDIA introduceren Project Helix voor veilige generatieve AI

Deel dit bericht

Dell Technologies en NVIDIA kondigen een gezamenlijk initiatief aan om het voor bedrijven eenvoudiger te maken om generatieve AI op locatie te bouwen en te gebruiken, zodat ze snel en veilig een betere klantenservice, marktinformatie, tools voor het doorzoekbaar maken van inhoud uit meerdere bronnen van het bedrijfstype (enterprise search) en een reeks andere mogelijkheden kunnen bieden.

Project Helix zal een reeks totaaloplossingen leveren met technische expertise en vooraf gebouwde tools op basis van de infrastructuur en software van Dell en NVIDIA. Het omvat een complete blauwdruk om bedrijven te helpen hun eigen gegevens te gebruiken en generatieve AI eenvoudiger verantwoord en nauwkeurig in te zetten. “Project Helix geeft bedrijven doelgerichte AI-modellen waarmee ze sneller en veiliger waarde kunnen halen uit de immense hoeveelheden gegevens die momenteel te weinig worden gebruikt”, vertelt Jeff Clarke, vicevoorzitter en co-chief operating officer van Dell Technologies. “Met een zeer schaalbare en efficiënte infrastructuur kunnen bedrijven zorgen voor een nieuwe golf van generatieve AI-oplossingen die hun sectoren mogelijk heruitvinden.”

Project Helix vereenvoudigt de implementatie van generatieve AI in bedrijven met een geteste combinatie van geoptimaliseerde hardware en software, beide verkrijgbaar bij Dell. Dit biedt de mogelijkheid om bedrijfsgegevens om te zetten in slimmere resultaten met een hogere meerwaarde, terwijl de privacy van de gegevens behouden blijft. Deze oplossingen zullen bedrijven helpen om snel aangepaste AI-toepassingen te implementeren, om betrouwbare beslissingen te kunnen nemen op basis van hun eigen gegevens en hun bedrijf zo te laten groeien en uitbreiden.

Blauwdruk voor lokale generatieve AI
Project Helix zal de volledige levenscyclus van generatieve AI ondersteunen. Dit omvat het opzetten van de infrastructuur, de modellering, training, fine-tuning, applicatieontwikkeling en -implementatie en het toepassen van gevolgtrekking en het stroomlijnen van de resultaten. De gevalideerde ontwerpen helpen bedrijven snel een lokale generatieve AI-infrastructuur op maat te bouwen.

Dell PowerEdge-servers, zoals de PowerEdge XE9680 en PowerEdge R760xa, zijn geoptimaliseerd om prestaties te leveren voor generatieve AI-training en AI-gevolgtrekking. De combinatie van Dell-servers, NVIDIA H100 Tensor Core GPU's en NVIDIA-netwerken vormt de infrastructurele ruggengraat voor deze workloads. Klanten kunnen deze infrastructuur combineren met de veerkrachtige en schaalbare opslag van ongestructureerde gegevens, waaronder Dell PowerScale en Dell ECS Enterprise Object Storage.

Met alle Dell Validated Designs kunnen klanten de zakelijke functies van de Dell server- en opslagsoftware gebruiken, met de mogelijkheid om alles te bekijken via Dell CloudIQ. Project Helix omvat ook de NVIDIA AI Enterprise-software die klanten tools aanreikt voor tijdens de AI-levenscyclus. NVIDIA AI Enterprise omvat meer dan 100 frameworks, voorgetrainde modellen en ontwikkeltools, zoals NVIDIA NeMo, grote taalmodelframeworks (LLM) en de NeMo Guardrails-software voor het bouwen van thematische, veilige en beveiligde generatieve AI-chatbots.

Project Helix heeft beveiliging en privacy ingebouwd in fundamentele componenten, zoals Secured Component Verification. De bescherming van gegevens op locatie vermindert het inherente risico en helpt bedrijven te voldoen aan de wettelijke vereisten.

Tags:

Data, AI

Partners