29-06-2023

OutSystems onthult roadmap generatieve AI-oplossingen voor applicatie-ontwikkeling

Deel dit bericht

OutSystems, ontwikkelaar een low-codeplatform, kondigt AI-mogelijkheden aan. Een daarvan is een connector voor Azure OpenAI die het in samenwerking met Microsoft heeft ontwikkeld. OutSystems heeft daarnaast een nieuwe reeks van generatieve AI-oplossingen met de codenaam Project Morpheus op stapel staan. Development teams kunnen hiermee volgens OutSystems hun productiviteit enorm vergroten.

De oplossingen zijn ontwikkeld door de speciale onderzoeksdivisie voor AI van OutSystems. Daarbij maakte OutSystems gebruik van haar diverse octrooien en van haar diepgaande kennis van large language models (LLM’s) en graph neural networks (GNN’s). OutSystems zet AI in om de kwaliteit van programmatuur, de prestaties van development-teams en het essentiële toezicht op de beveiliging en governance te optimaliseren.

De connector van OutSystems voor ChatGPT is per direct verkrijgbaar. Gebruikers kunnen in slechts een paar minuten door AI ondersteunde applicaties ontwikkelen met behulp van low-code. Developers krijgen daarbij de mogelijkheid om op eenvoudige wijze de kracht van generatieve AI binnen hun applicaties in te zetten. Zo kunnen ze ondersteuning bieden voor nieuwe toepassingen en nieuwe interactieve ‘conversational’ ervaringen. Voorbeelden zijn onder meer verbeterde klantenservice, virtuele assistenten, reis- en reserveringsapplicaties en vertalingen.

De kracht van generatieve AI
Met Project Morpheus kunnen developers op elk vaardigheidsniveau applicaties ontwikkelen die aansluiten op hun unieke eisen. Dit is mogelijk met snelle iteraties en met de hulp van AI. Deze technologie genereert in een mum van tijd een eerste versie van een applicatie. Developers kunnen deze vervolgens snel aanpassen binnen de AI-engine. Project Morpheus stelt daarbij realtime wijzigingen voor op basis van branchestandaard best practices.

Belangrijke mogelijkheden van de oplossingen voor generatieve AI van OutSystems zijn onder meer:
• Direct genereren van applicaties via conversational prompts: In plaats van te programmeren kunnen developers de gewenste applicatie omschrijven in natuurlijke taal. De generatieve AI levert vervolgens het zware werk door de applicatie te bouwen. Dit zorgt voor aanzienlijke efficiëntieverbeteringen en maakt het mogelijk om de pool van ontwikkelingstalent uit te breiden.
• Een door AI ondersteunde application editor die voortdurend suggesties levert: OutSystems zet zijn bestaande ecosysteem van oplossingen in voor het optimaliseren van complexe generatieve AI-modellen. Het kan daarmee suggesties aanleveren voor de complete applicatie, van de data tot en met de user interface, om bij te dragen aan foutloze applicatiewijzigingen.
• Realtime, full-stack visuele weergaven van applicatiewijzigingen: OutSystems maakt een einde aan de ‘zwarte doos’-problematiek rond generatieve AI, waarbij de overvloedige ontwikkeling van programmatuur het moeilijk kan maken om te controleren wat er precies binnen het systeem gebeurt. De visuele taal van OutSystems maakt het makkelijk om de output van generatieve AI te verifiëren, terwijl geavanceerde compiler-technologie voorziet in detectie van beveiligingsrisico’s.
• Een uitgebreid ecosysteem van connectors: Gebruikers kunnen in een paar minuten tijd door AI ondersteunde applicaties afleveren, compleet met connectors voor veelgebruikte diensten van Microsoft, Google, Amazon en andere cloudproviders.

Partners