25-07-2023

Salt Security en Enable U bewaken API Security -en strategie

Deel dit bericht

Salt Security, platform voor API Security, en integratiespecialist Enable U hebben een samenwerking aangekondigd voor het leveren van uitgebreide API-beveiligings- en integratieoplossingen. Met meer dan twee decennia aan gecombineerde ervaring brengen Salt Security en Enable U, een schat aan kennis in hun partnerschap.

API Security is een snel ontwikkelend vakgebied en heeft de afgelopen jaren aanzienlijk aan belang gewonnen. Om deze trend te erkennen, werd in 2021 een nieuwe categorie in het leven geroepen door onderzoeksbureau Gartner. 'API Security Tooling' wordt nu als een op zichzelf staande technologie beoordeeld, los van API-gateways of beveiligings add-ons. Deze verschuiving benadrukt de groeiende behoefte om API's te beschermen tegen specifieke aanvallen, aangezien ze toegangspoorten vormen tot grote hoeveelheden gevoelige gegevens.

Slecht beheerde of ongedocumenteerde API’s zijn kwetsbare doelwitten, met mogelijke gevolgen zoals ‘Data exfiltration’ en ‘Account takeover’. De gevolgen van een datalek kunnen schadelijk zijn en waardevolle klantinformatie blootleggen. Het kwartaalrapport van Salt Labs onthult een verbluffende toename van 400 procent in aanvallen, waarbij 94 procent van de bedrijven te maken heeft gehad met beveiligingsuitdagingen of inbreuken. Terwijl hackers zwakke plekken zoeken, identificeert Salt Security nauwgezet kwetsbaarheden om de beveiligingspositie van organisaties te versterken. De geconsolideerde informatie wordt vervolgens geprioriteerd en aan ontwikkelaars verstrekt, waardoor ze hun systemen kunnen versterken.

Met de samenwerking willen Salt Security en Enable U organisaties in verschillende sectoren verbeterde oplossingen binnen hun portfolio aanbieden. Bovendien kunnen klanten van Salt Security die begeleiding zoeken bij het vormgeven van hun API- en integratiestrategieën terecht bij Enable U voor ondersteuning.

Partners