07-08-2023

AWS breidt Amazon Bedrock uit voor bouw generative AI-applicaties

Deel dit bericht

Amazon Web Services kondigde tijdens de AWS Summit New York de uitbreiding aan van zijn volledig beheerde foundation model (FM)-service Amazon Bedrock. Het FM wordt uitgebreid met de toevoeging van Cohere als FM-provider en de nieuwste FM's van Anthropic en Stability AI. De uitbreiding van Amazon Bedrock met een nieuwe modelprovider, toonaangevende FM's en de mogelijkheid om eenvoudig beheerde agents te creëren, biedt klanten de breedste en meest uitgebreide toolset om generative AI in te zetten voor elke gebruikerscase.

De aankondiging van de uitbreiding biedt gebruikers meer keuze en flexibiliteit om de juiste FM voor de klus te vinden, maar helpt bedrijven ook met de nieuwe mogelijkheid om generatieve AI-applicaties te bouwen die acties kunnen ondernemen in de echte wereld en gebruikers gepersonaliseerde antwoorden kunnen geven op basis van de data van hun bedrijf.

"Generatieve AI heeft de potentie om elke toepassing, elk bedrijf en elke branche te transformeren. Vooruitgang op het gebied van dataverwerking, computing en machine learning versnelt de verschuiving van experiment naar implementatie voor AWS-klanten van elke omvang", zegt Swami Sivasubramanian, vice president Database, Analytics en Machine Learning bij AWS. "Via diensten als Amazon Bedrock en samenwerkingen met marktleiders democratiseren we de toegang tot generatieve AI, zodat klanten, waar ze zich ook bevinden op hun reis naar machine learning, AWS kunnen gebruiken om ervaringen opnieuw vorm te geven en nieuwe producten tot leven te brengen."

Nieuwe modelleverancier Cohere biedt klanten nog meer FM-selectie
Cohere is een toonaangevende ontwikkelaar van enterprise AI-platforms en state-of-the-art FM's. Deze FM's helpen meer intuïtieve manieren te ontwikkelen om informatie te genereren, te doorzoeken en samen te vatten. Command, Cohere's vlaggenschip op het gebied van tekstgeneratie, is getraind om gebruikerscommando's op te volgen en direct bruikbaar te zijn in praktische zakelijke toepassingen zoals samenvatten, copywriting, dialoog, extractie en het beantwoorden van vragen.

Claude 2 van Anthropic beschikbaar op Amazon Bedrock
Anthropic, een AI-veiligheids- en onderzoeksbedrijf dat betrouwbare, interpreteerbare en stuurbare AI-systemen bouwt, heeft Claude 2, de nieuwste versie van hun taalmodel, op Amazon Bedrock gezet. Claude 2 kan tot 100.000 tokens opnemen in elke conversatietaakprompt, wat betekent dat het kan werken aan honderden pagina's tekst, of zelfs een heel boek. Claude 2 kan ook langere documenten schrijven in vergelijking met de vorige versie, zoals memo's en verhalen van een paar duizend tokens.

Stability AI Stable Diffusion XL 1.0 op Amazon Bedrock
Stability AI is een community-gedreven, open AI-bedrijf, dat FM's aanbiedt die tekst, afbeeldingen, audio, video, code en meer maken van eenvoudige tekstinstructies. Het bedrijf zal de nieuwste iteratie van zijn tekst-naar-beeld suite van modellen, genaamd Stable Diffusion XL 1.0 (SDXL 1.0), vrijgeven op Amazon Bedrock. SDXL 1.0 produceert meer beeld- en compositiedetails dan zijn voorganger en kan realistischere creaties genereren voor films, televisie, muziek en instructievideo's. SDXL 1.0 wordt ook uitgebracht op Amazon SageMaker JumpStart, een ML-hub die toegang biedt tot algoritmen, modellen en oplossingen.

Partners