15-08-2023

Stability AI kondigt StableCode aan

Deel dit bericht

AI-pionier Stability AI, ontwerper van beeldgeneratie-software Stable Diffusion, heeft de release aagekondigd van StableCode, het allereerste LLM generatieve AI-product voor het genereren van computercode. StableCode is ontworpen om programmeurs te helpen bij hun dagelijkse werk en tegelijkertijd een leermiddel te zijn voor ontwikkelaars die hun vaardigheden naar een hoger niveau willen tillen.

StableCode biedt een unieke manier voor ontwikkelaars om efficiënter te worden door drie verschillende modellen te gebruiken om te helpen bij het coderen. Het basismodel is eerst getraind op een diverse set programmeertalen uit de stack-dataset (v1.2) van BigCode en vervolgens verder getraind met populaire talen als Python, Go, Java, Javascript, C, markdown en C++.  De modellen zijn getraind op 560 miljard tokens aan code op een HPC-cluster.

Nadat het basismodel was opgesteld, werd het instructiemodel afgestemd op specifieke gebruikssituaties om complexe programmeertaken te helpen oplossen. Ongeveer 120.000 code-instructie/antwoordparen in Alpaca formaat zijn getraind op het basismodel om dit resultaat te bereiken.

Volgens Stability AI is StableCode een ideale bouwsteen voor degenen die meer willen leren over coderen, en het long-context window model perfecte assistent om ervoor te zorgen dat autocomplete suggesties beschikbaar zijn voor de gebruiker. Het model is gebouwd om veel code tegelijk te verwerken, waardoor de gebruiker het equivalent van maximaal vijf Python-bestanden van gemiddelde grootte tegelijkertijd kan bekijken of bewerken.

Stability AI wil technologie toegankelijker maken en StableCode is een belangrijke stap in de richting van dit doel. Volgens het bedrijf Mensen kunnen mensen met verschillende achtergonden code maken om hun dagelijkse problemen op te lossen en hun leven te verbeteren met behulp van AI.

Partners