18-09-2023

Databricks na Series I-investering gewaardeerd op 43 miljard dollar

Deel dit bericht

Databricks heeft een Series I-investering aangekondigd van ruim 500 miljoen dollar. Deze investeringsronde brengt de bedrijfswaardering op 43 miljard dollar. Nieuwe investeerders zijn Capital One Ventures en NVIDIA. Volgens CEO Ali Ghodsi ontwikkelen Databricks en NVIDIA baanbrekende AI-technologie en bieden daarmee toegevoegde waarde en innovatie voor klanten.

"Data en AI zijn in rap tempo het middelpunt geworden van veel bedrijfsstrategieën. Databricks heeft niet alleen baanbrekend werk verricht binnen de Lakehouse-architectuur met een eersteklas team en product, maar het staat nu zelfs aan de frontlinie van generatieve AI voor zakelijk gebruik. We zijn trots dat we onze investeringen in Databricks uitbreiden op zo'n cruciaal moment voor het bedrijf, de klanten en de data- en AI-sector", concludeert Alan Tu, Lead Private Equity Analyst bij T. Rowe Price & Associates.

De steun van Databricks’ financiële en strategische partners komt na een sterk tweede kwartaal (dat eindigde op 31 juli). Enkele hoogtepunten:
• De jaaromzet steeg tot meer dan 1,5 miljard dollar, met een groei van meer dan 50 procent ten opzichte van het voorgaande jaar waarbij dit tweede kwartaal de sterkste kwartaalgroei in de geschiedenis van Databricks vertegenwoordigt;
• Aan het einde van het kwartaal bediende het bedrijf ruim 10.000 klanten wereldwijd, waaronder 300+ klanten die een jaaromzet van meer dan 1 miljoen dollar vertegenwoordigen;
• Een record niet-GAAP brutomarge van 85 procent op abonnementen;
• De voltooiing van de acquisitie van MosaicML, een platform voor generatieve AI;
• Meer dan twinitg aankondigingen op het gebied van producten en functionaliteit tijdens de Data en AI Summit in juni 2023, waar meer dan 30.000 bezoekers aanwezig waren.


Partners