19-09-2023

Salesforce kiest Red Hat Enterprise Linux voor hybride cloudinfrastructuur

Deel dit bericht

Red Hat kondigt aan dat Salesforce wereldwijd voor Red Hat Enterprise Linux kiest voor zijn hybride cloudinfrastructuur. Red Hat Enterprise Linux biedt een flexibele, solide en veilige basis voor de hybride cloud en helpt Salesforce zo effectiever op te schalen. Dankzij het platform kan Salesforce ontwikkelaars ontlasten en IT-systemen consolideren, wat resulteert in meer innovatie en betere prestaties voor klanten.

Salesforce gebruikt een SaaS-model om haar klanten te ondersteunen. Door de jaren heen heeft Salesforce nieuwe technologieën, zoals AI en automatische zelfbedieningstools, toegevoegd aan zijn aanbod. Om die oplossingen werkende te houden, gebruikt het bedrijf honderden duizenden systemen die draaien in traditionele datacenters en op Hyperforce, de platformarchitectuur van Salesforce voor de publieke cloud. Door de snelle groei en innovatie vertrouwt het bedrijf op verschillende besturingssystemen, waaronder CentOS Linux 7. Dat laatste werd onderhouden en beheerd door de infrastructuurteams van Salesforce.

Salesforce brengt haar volledige hybride cloudinfrastructuur samen op Red Hat Enterprise Linux. Het bedrijf wil zo nog meer efficiëntie in zijn IT-omgeving behalen, de productiviteit van ontwikkelaars verhogen en nog meer innovatie binnen de klantervaring stimuleren. Red Hat Enterprise Linux biedt de nodige stabiliteit aan voor moderne IT-programma’s en hybride cloud implementaties. Hierdoor kunnen organisaties hun applicaties overal uitvoeren en kunnen ze zowel de on premises omgevingen als de cloudomgevingen makkelijk beheren.

Door de wereldwijde infrastructuur te migreren van CentOS Linux naar Red Hat Enterprise Linux wil Salesforce de volgende voordelen behalen:
- Betere prestaties en efficiëntie: Zowel binnen hardware als software, waaronder ARM. De ingenieurs van Salesforce moeten snel innoverende technologieën kunnen gebruiken zonder dat de infrastructuur in de weg staat.
- lanten bijstaan waar ze zich ook bevinden: Dankzij een robuust platform dat innovatie in de hybride cloud ondersteunt, van het datacenter tot de edge over de publieke cloud heen. Het platform kan klanten helpen ongeacht de locatie of de plaats.  
- Verbeterde security: Dankzij Red Hat Enterprise Linux gelaagde aanpak van IT-security, waaronder ook ondersteuning voor de laatste cryptografie en veilige innovaties.
- Verbeterde klantenservice: Dankzij Red Hats bekroonde supportteam, waardoor de Salesforce ingenieurs kunnen focussen op de klanten. Ze hoeven dus niet meer wakker te liggen van het beheer van het besturingssysteem op cloudschaal. 

Partners