28-09-2023

SAP kondigt AI-assistent Joule aan

Deel dit bericht

SAP kondigt Joule aan. Met deze generatieve AI-copiloot wil SAP de manier waarop bedrijven werken veranderen door slimme inzichten te bieden, die Joule uit SAP-oplossingen en externe bronnen haalt en proactief met de juiste context deelt.

De AI-assistent transformeert de SAP-gebruikerservaring volledig. Het is alsof je rechtstreeks met een slimme collega praat. Door eenvoudig een vraag te stellen of in gewone taal problemen uit te leggen, geeft Joule slimme antwoorden. Joule haalt deze antwoorden uit een enorme hoeveelheid bedrijfsgegevens uit het hele SAP-portfolio en uit externe bronnen, en behoudt daarbij de context.

Stel je bijvoorbeeld een fabrikant voor die Joule vraagt om te helpen bij het verkrijgen van een beter begrip van de verkoopprestaties. Joule kan onderpresterende regio's identificeren, koppelen aan andere gegevenssets die een probleem in de supplychain onthullen, en automatisch verbinding maken met het supplychainsysteem om potentiële oplossingen aan te bieden voor beoordeling door de fabrikant. Joule zal voortdurend nieuwe scenario's leveren voor alle SAP-oplossingen. In HR zal het bijvoorbeeld helpen bij het schrijven van onbevooroordeelde functieomschrijvingen en het genereren van relevante interviewvragen.

Joule wordt geïntegreerd in het SAP Business Technology Platform en in SAP-applicaties van HR tot finance, supply chain, procurement en customer experience. Door op een veilige en compliant manier snel complexe netwerken van geïsoleerde bedrijfsgegevens te doorzoeken en context te bieden om duidelijke inzichten te presenteren, verbetert Joule productiviteit en zakelijke resultaten. Joule bouwt voort op en verbetert SAP’s bestaande Business AI-aanbod. Meer dan 26.000 SAP-cloudklanten hebben toegang tot SAP Business AI in meerdere scenario's en tot partneroplossingen.

AI-ecosysteem van de toekomst
Joule zal later dit jaar beschikbaar zijn bij SAP SuccessFactors-oplossingen en SAP Start, en begin volgend jaar bij SAP S/4HANA Cloud, public edition. SAP Customer Experience en SAP Ariba-oplossingen, samen met het SAP Business Technology Platform, volgen met veel andere updates in het hele SAP-portfolio die later dit jaar worden aangekondigd.

Partners