13-10-2023

HashiCorp helpt developers met workflowautomatisering

Deel dit bericht

HashiCorp, aanbieder van multi-cloud infrastructure automation software, heeft tijdens haar user conference HashiConf product updates voor het HashiCorp Cloud Platform (HCP) aangekondigd. Deze zijn gefocust op verbeteringen op het gebied van workflow automation voor developers en infrastructure & security lifecycle management voor cloud platform teams.

Belangrijke aankondigingen zijn onder andere AI-gegenereerde tests voor HashiCorp Terraform Cloud, de introductie van HCP Vault Radar, HCP Vault Secrets, HCP Consul Central en HCP Waypoint-templates.

Infrastructure workflow automation & lifecycle management
HashiCorp Terraform is een standaard voor infrastructuur als code. HashiCorp heeft meerdere nieuwe functionaliteiten gereleased in haar infrastructure portfolio’s HashiCorp Terraform en Packer, met name op het gebied van infrastructure as code provisioning en management.
• Terraform native test framework& Terraform Cloud test-integrated module publishing: Automatiseert unit- en integratietesten van Terraform-code; biedt een geïntegreerde workflow om modules te publiceren naar het private registry.
• Terraform Cloud AI-generated tests: LLM's genereren tests voor een module namens de user, waardoor er snel begonnen kan worden met het schrijven van tests.
• Terraform Stacks: Belangrijke verbetering van de Terraform execution engine die complexe deployments in meerdere omgevingen via modulaire infrastructuurcomponenten mogelijk maakt.
• Terraform enhanced editor validation: Valideert Terraform code automatisch, met inbegrip van kopiëren/plakken vanuit AI tooling of met behulp van IDE-geïntegreerde tools zoals GitHub Copilot of Amazon CodeWhisperer.
• Terraform Cloud ephemeral workspaces: Helpt bij het managen van het opruimen van ongebruikte resources om cloudkosten te optimaliseren. Ook beschikbaar in Terraform Enterprise.
• HCP Packer webhooks:Hiermee kan Packer eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande automation pipelines en kunnen extra policy- en compliance-controles worden uitgevoerd.

Security workflow automation en lifecycle management
HashiCorp deed ook meerdere aankondigingen in het security portfolio voor HashiCorp Vault, Boundary, en Consul, die op identiteit gebaseerde controles bieden voor de beveiliging van secrets management, secure remote access en service networking.
• HCP Vault Secrets: Een SaaS oplossing voor identiteitsgebaseerd secrets management, ontworpen voor organisaties die snel aan de slag willen met het beheren van hun secrets met minimale overhead en kosten, is nu algemeen beschikbaar.
• HCP Vault Secrets sync:Centraliseert secrets management terwijl developers secrets kunnen gebruiken in de applicaties die ze dagelijks gebruiken. Ook beschikbaar in Vault Enterprise.
• HCP Vault Radar:Scannen, identificeren en herstellen van secrets die onbedoeld zijn opgeslagen in broncode, ontwikkelomgevingen, interne wiki's, chatservices en ticketsystemen. Nu in besloten preview met geselecteerde klanten.
• Boundary Enhanced UX: Stroomlijn target connection workflow door direct vanuit de Boundary desktop terminal te werken bij het opzetten van een nieuwe SSH sessie zonder te navigeren naar andere CLI-gebaseerde tools.
• HCP Consul locality-aware routing: Automatische traffic routing voor services naar local instances binnen dezelfde availability zone om latency en netwerkkosten te minimaliseren en tegelijkertijd de efficiëntie te verhogen.
• HCP Consul Central:Zorg voor wereldwijde zichtbaarheid en management van clusters en services, inclusief multi-cluster deployment, server health monitoring, service-level observability, cluster peering en een wereldwijde API en catalogus om self-service portals mogelijk te maken.

De weg effenen voor interne developer platforms
Veel developers gebruiken ad hoc tooling zonder de juiste integratie om ze te verbinden met gestandaardiseerde infrastructuur en security workflows en ze worden vaak vertraagd door de last van het leren werken met cloud-specifieke tools, SDK's en API's. Tijdens HashiConf liet HashiCorp zien hoe de toekomst van developer workflows integreert met Terraform Cloud en HCP Vault met behulp van HCP Waypoint. "In gesprekken met organisaties over de hele wereld hoor ik dat het hun grootste uitdaging is om de cloud op een veilige, kosteneffectieve en eenvoudige manier toegankelijk te maken voor hun developers", zegt Armon Dadgar, medeoprichter en CTO van HashiCorp. "Met onze aankondigingen van vandaag bieden we developer-driven workflows die goed geïntegreerd zijn met het HashiCorp Cloud Platform. Ons doel is om de weg te effenen voor developers door complexiteit weg te nemen, terwijl we platformteams in staat stellen om controles op te zetten waarmee risico's en kosten gemanaged kunnen worden. We helpen teams met het leveren van een veilige, self-service infrastructuur voor deze developers via een geïntegreerd platform."Partners