08-11-2023

VMware onthult developer services voor Sovereign Clouds

Deel dit bericht

VMware kondigt oplossingen en partnerships aan die digitale innovatie versnellen en de beveiliging voor klanten verbeteren. Meer dan 50 VMware Sovereign Cloud providers in 33 landen (in Nederland zijn dat Fundaments, KPN en Uniserver) maken deel uit van een krachtig, onderling verbonden en divers ecosysteem dat de sovereign cloud-eisen van klanten ondersteunt.

Met de uitbreiding van VMware Cloud Director voor VMware Data Solutions kunnen klanten een portfolio van on-demand caching-, messaging- en database-oplossingen bieden aan ontwikkelaars. CSP's kunnen klanten een geïntegreerde oplossing bieden waarmee ze Data-as-a-Service beheren in zowel private clouds als sovereign clouds. VMware Cloud Director stelt aanbieders van sovereign clouds ook in staat om partners te gebruiken voor het leveren van om geïntegreerde data services. VMware voegt nu toe:
• NoSQL-as-a-Service met MongoDB: NoSQL-databases zijn in sterk gereguleerde sectoren geliefd vanwege hun schaalbaarheid, het vermogen om verschillende datatypes te verwerken en de aanpasbaarheid aan veranderende datastructuren zonder uitgebreide herinrichting.
Kafka-as-a-Service: Kafka is bij uitstek geschikt voor de ondersteuning van real-time analytische toepassingen, zoals real-time fraudedetectie in de financiële sector, patiëntbewaking in de gezondheidszorg en andere gereguleerde sectoren waar data-integriteit, naleving en tijdige besluitvorming van groot belang zijn.
Greenplum-as-a-Service: Greenplum is ideaal voor grootschalige en uitgebreide data-analyse, waardoor deze oplossing vooral relevant is in sovereign clouds waar de verblijfplaats van data en naleving van lokale regelgeving prioriteit heeft. Met Greenplum kunnen klanten in gereguleerde sectoren datagestuurde besluitvorming beter faciliteren en tegelijkertijd voldoen aan de grenzen van jurisdicties en wetgeving, zoals analyses van cyberdreigingen.
Object Storage-as-a-Service met NetApp StorageGRID: Met NetApp StorageGRID kunnen leveranciers van clouddiensten veel hoogwaardige storage-diensten aanbieden. Deze storage-oplossing, die volledig compatibel is met S3, ondersteunt een breed scala aan sovereign cloud use cases met duurzaamheid en hoge beschikbaarheid van data, veiligere multitenancy, horizontale schaalbaarheid en databescherming.

Developer-ready sovereign clouds mogelijk maken
VMware's aanpak voor het leveren van developer-ready sovereign clouds legt de nadruk op een uniforme hybrid cloud-infrastructuur die in verschillende cloudomgevingen compliance, data residency en verbeterde beveiliging mogelijk maakt. Door tools zoals VMware Tanzu te integreren waarbij ontwikkelaars centraal staan, worden applicaties snel geïmplementeerd, terwijl VMware NSX verbeterde controles biedt rond dataflow en beveiliging, die van vitaal belang zijn voor datasoevereiniteit. VMware breidt de ondersteuning voor developer-ready sovereign clouds uit met het volgende:
VMware Tanzu Mission Control Self-Managed: Tanzu Mission Control Self-Managed is nu beschikbaar en bevat geavanceerde, compliant beheertools voor cloud-native applicaties in sovereign clouds. Voor klanten in gereguleerde sectoren met strenge regionale wetgeving kunnen Cloud Services Providers multi-tenant Kubernetes Infrastructure-as-a-Service aanbieden in hun datacenters, Kubernetes centraal beheren en naadloos beveiligingsbeleid toepassen op container workloads van tenants.
Content Hub in VMware Cloud Director 10.5: Met VMware Content Hub voor Cloud Director kunnen partners en hun klanten vooraf geconfigureerde applicaties implementeren die compliant en veilig zijn. Providers van sovereign clouds kunnen applicaties bieden die voldoen aan vereisten op het gebied van jurisdictie en regelgeving zonder in te leveren op flexibiliteit of controle. De integratie met het VMware Cloud Director-platform helpt ook de toegang tot cloud resources te vereenvoudigen.
Geïntegreerde ondersteuning voor NVIDIA GPU's en NVIDIA NGC Marketplace: VMware heeft de gebruikerservaring verder verbeterd en de administratieve overhead voor het implementeren van GPU-apps verminderd met NVIDIA GPU-ondersteuning in VMware Cloud Director. Dit maakt het voor klanten mogelijk om kunstmatige intelligentie, deep learning, intensieve grafische toepassingen en zware workloads te ondersteunen. Klanten hebben nu ook toegang tot NVIDIA-applicaties van de NVIDIA Global Connect (NGC) Marketplace en kunnen deze direct implementeren in een Tanzu Kubernetes Grid-infrastructuur met automatisch geconfigureerde GPU-operators. Partners die deze repository implementeren, versnellen de integratie van AI-modellen en tools voor ontwikkelaars en vereenvoudigen zo de software-ontwikkelingscyclus voor AI-producten.

Company:

VMware

Partners