20-11-2023

MongoDB werkt samen met AWS om CodeWhisperer te verbeteren

Deel dit bericht

MongoDB en Amazon Web Services hebben aangekondigd om samen Amazon CodeWhisperer te optimaliseren om verbeterde suggesties te bieden voor applicatieontwikkeling en modernisering op MongoDB's developer data platform.

Getraind op miljarden regels Amazon en publiek beschikbare code, is Amazon CodeWhisperer een AI-aangedreven codeermaatje van AWS dat codesuggesties genereert op basis van opmerkingen in natuurlijke taal of bestaande code in de IDE'svan ontwikkelaars. In samenwerking met AWS leverde MongoDB gecureerde trainingsgegevens voor MongoDB-gebruikscases en nam deel aan de evaluatie van Amazon CodeWhisperer-outputs tijdens het trainingsproces om codesuggesties van hoge kwaliteit te bevorderen. Hoewel Amazon CodeWhisperer al ondersteuning bood voor het bouwen van toepassingen op MongoDB, kunnen ontwikkelaars nu verbeterde suggesties krijgen die best practices weerspiegelen, waardoor ontwikkelaars sneller ideeën kunnen ontwikkelen, snel prototypes van nieuwe functies kunnen maken en de ontwikkeling van toepassingen kunnen versnellen.

Ontwikkelaars willen codeerassistenten met AI integreren in hun dagelijkse workflow om hun productiviteit te verhogen en zich te concentreren op moeilijkere problemen. Deze assistenten worden echter vaak getraind op openbaar beschikbare datasets of interne gegevens van een bedrijf zelf, en sommige tools waarmee ontwikkelaars bouwen hebben mogelijk geen openbaar beschikbare codevoorbeelden van hoge kwaliteit als onderdeel van de trainingsgegevens van een codeerassistent. Als gevolg daarvan kunnen deze codeerassistenten enige ondersteuning bieden voor deze tools, maar de aanbevelingen zijn mogelijk niet in overeenstemming met best practices. Hoewel ontwikkelaars zich het potentiële voordeel van AI-ondersteunde codeerassistenten voor veel taken hebben gerealiseerd, willen ze dat deze oplossingen verder worden geoptimaliseerd voor de tools die ze vandaag de dag gebruiken, zodat ze het volledige potentieel van generatieve AI in hun dagelijkse werk kunnen benutten.

Sneller code van hoge kwaliteit schrijven
Door deze samenwerking om Amazon CodeWhisperer te trainen en te evalueren op code en bibliotheken die specifiek zijn voor MongoDB, kunnen ontwikkelaars suggesties krijgen voor MongoDB bij applicaties bouwen en te moderniseren. AWS en MongoDB hebben samengewerkt om Amazon CodeWhisperer te trainen op zeer gecureerde inhoud en code uit de MongoDB-documentatie, gedetailleerde use cases en veelvoorkomende taken met best practices die ontwikkelaars tegenkomen bij het werken met gegevens op MongoDB. Hierdoor kan Amazon CodeWhisperer ontwikkelaars helpen sneller code van hoge kwaliteit te schrijven bij het bouwen van data-aggregaties, het uitvoeren van databasebewerkingen en het versnellen van de migratie van applicaties naar MongoDB voor modernisering.

Deze optimalisaties zijn beschikbaar voor vijf van de meest gebruikte programmeertalen om te bouwen met MongoDB, waaronder C#, Go, Java, JavaScript en Python. Ontwikkelaars kunnen profiteren van de belangrijkste functies van Amazon CodeWhisperer, waaronder ingebouwde beveiligingsscanning en een referentie tracker die informatie geeft over de herkomst van een codesuggestie wanneer deze lijkt op open source training data.

Partners