23-11-2023

Dynatrace lanceert Kubernetes Experience

Deel dit bericht

Dynatrace lanceert de Kubernetes Experience voor platformengineering teams. Platformengineers kunnen met Kubernetes Experience en de observability- en security-, AI- en automatiseringsmogeljkheden van Dynatrace onder andere maatwerk Kubernetes-ervaringen bieden voor elk niveau en voor ecosystemen van iedere grootte.

Dit omvat uitgebreide visualisaties en nauwkeurige antwoorden om de status, de prestaties en de beveiliging van clusters, nodes, namespaces en workloads te monitoren en te optimaliseren. Voorspellend onderhoud wordt mogelijk met geautomatiseerde workflows die gebruikmaken van de causale en voorspellende AI-mogelijkheden van het Dynatrace-platform. Hiermee kunnen afwijkingen in Kubernetes-clusters voorspeld en gedetecteerd worden, waarbij automatisch de hoofdoorzaak bepaald wordt. Hiermee kunnen engineers problemen proactief aanpakken en voorkomen.

Met de Kubernetes Experience kan eenbetrouwbare, veilige en schaalbare Kubernetes-omgeving opgezet worden voor developers, met selfservicemogelijkheden die belangrijke DevSecOps-processen ondersteunen. Hierbij valt te denken aan geautomatiseerde kwaliteitschecks en geautomatiseerde validatie van builds, implementaties en releases op basis van bedrijfsspecifieke service-level objectives (SLO's).

Volgens Steve Tack, SVP Product Management bij Dynatrace, kunnen platformengineers met de Dynatrace Kubernetes Experience hun volledige Kubernetes-omgeving op één locatie visualiseren en beheren. "Daarbij maken ze gebruik van AI-gestuurde antwoorden en automatisering om problemen proactief te identificeren en aan te pakken voordat klanten daar last van krijgen. Het helpt platformengineers bij het beheren van de complexiteit die inherent is aan cloud-native softwareontwikkeling, waardoor ze sneller nieuwe versies van software kunnen bouwen en organisaties sneller en veiliger kunnen innoveren.”

Partners