04-12-2023

Qlik ondersteunt AWS klanten om in AI op te schalen

Deel dit bericht

Qlik ondersteunt klanten bij het omarmen en opschalen van grote taalmodellen (LLM) en generatieve kunstmatige intelligentie door middel van nieuwe integraties en AI-oplossingen met Amazon Web Services.

Met de integratie met Amazon Bedrock wordt het voor gebruikers van Qlik Cloud eenvoudig om met behulp van vertrouwde en gecontroleerde LLM’s, zoals AI21 Labs, Anthropic, Cohere en Meta, nieuwe AI-inzichten te verkrijgen op AWS. Amazon Bedrock is een volledig beheerde dienst die foundation-modellen (FM’s) van AI-bedrijven toegankelijk maakt via een Application Programming Interface om generatieve AI-toepassingen op te bouwen en uit te breiden. Deze integratie bouwt voort op Qlik’s portfolio van ingebouwde integraties op engine-niveau met Amazon SageMaker, Amazon SageMaker Autopilot en Amazon Comprehend. Hiermee konden klanten al gebruik maken van AI en machine learning (ML) voor voorspellende analyses en modellering.

Naast de nieuwe Amazon Bedrock-integratie profiteren klanten van de combinatie van AWS en Qlik Staige™-oplossingen. Qlik Staige is een complete set oplossingen van het bedrijf waarmee organisaties een betrouwbaar datafundament voor AI kunnen bouwen, moderne AI-ondersteunde analyses kunnen uitvoeren en AI kunnen inzetten voor geavanceerde use cases.

“AWS-klanten verkennen de grenzen van innovatie en productiviteit in datamanagement en analytics met LLM’s en generatieve AI. Qlik zet zich in om deze innovaties toegankelijk te maken door Qlik Cloud te koppelen aan AWS”, zegt Itamar Ankorion, SVP Technology Alliances bij Qlik. “De toevoeging van integratie met Amazon Bedrock breidt onze samenwerking met AWS verder uit in ons volledige Qlik Staige-portfolio. Door continu te blijven werken aan toekomstige integraties laten we klanten zien dat ze Qlik moeiteloos kunnen combineren met AWS om AI naar een hoger niveau te tillen.”

Partners