11-12-2023

Xebia biedt trainingen voor GitHub-certificering

Deel dit bericht

Xebia biedt in Nederland training voor GitHub-certiferingen aan. Xebia claimt daarmee wereldwijd de eerste GitHub verified partner te zijn die deze online trainingen voor ontwikkelaars levert; nog voor het officiële trainingsprogramma van GitHub in januari 2024 van start gaat. Xebia wil hiermee de vraag naar deze trainingen adresseren.

GitHub is de centrale plek waar programmeurs hun code-projecten opslaan en beheren. Git is volgens veel programmeurs momenteel het beste versiebeheersysteem, daarom is GitHub mateloos populair. In een versiebeheersysteem kunnen programmeurs hun projecten beheren maar ook code laten reviewen door anderen. Verschillende versies kunnen naast elkaar beheerd worden en het is mogelijk om terug te vallen op een oude versie, mocht er iets misgaan.

Door de grote populariteit van GitHub is er een enorme vraag naar GitHub-training en certificering ontstaan. Die vraag is zelfs zo groot dat er inmiddels lange wachtlijsten zijn voor de officiële start van GitHub-trainingen in januari 2024.

Waarom een GitHub-certificering?
Certificering is een vereiste van veel opdrachtgevers. Daarnaast is het een bewijs van de vaardigheden, geloofwaardigheid, betrouwbaarheid en kennis van een programmeur op het gebied van deze technologieën en ontwikkelaarstools die door meer dan 100 miljoen ontwikkelaars wereldwijd worden gebruikt.

Voor ontwikkelaars, teamleiders en DevOps- en automatiseringsengineers
Xebia Academy biedt nu als GitHub-trainingspartner ter wereld training aan voor de GitHub Foundations- en GitHub Actions-certificeringen. GitHub Foundations behandelt de basisonderdelen en concepten van samenwerken, bijdragen en werken in GitHub. GitHub Actions is het Continuous Integration Continuous Delivery (CI/CD) platform van GitHub. Hiermee automatiseren programmeurs hun werkprocessen voor het bouwen, testen, verpakken, vrijgeven en implementeren van hun oplossingen.
Het gehele GitHub-trainingscurriculum is bedoeld voor ontwikkelaars, teamleiders, DevOps Engineers en Automation Engineers die gebruik willen maken van GitHub en GitHub Actions. Vanaf januari 2024 is het volledige GitHub certificeringsprogramma beschikbaar op xebia.com/academy. Dan zijn ook de andere gecertificeerde trainingen, zoals GitHub Advanced Security en GitHub Admin beschikbaar.

Partners