14-12-2023

Visma neemt Belgisch techbedrijf Syntegro over

Deel dit bericht

Visma, specialist in bedrijfssoftware, heeft het Belgische HR-tech bedrijf Syntegro overgenomen. Syntegro is al zestien jaar een referentie op het gebied van workforce management software. Het biedt een complete oplossing voor tijdsregistratie en personeelsplanning. Visma vergroot met deze overname zijn positie in de Belgische markt van technologie voor workforce management, terwijl Syntegro groeiambities naar de Nederlandse en Europese markt onderstreept.

Syntegro werd in 2007 opgericht door vier ingenieurs met een ondernemersdroom. Met samen zo’n 80 jaar ervaring ontwikkelden ze een flexibele SaaS-oplossing voor workforce management. Sinds ze vijf jaar geleden de steun kregen van een nieuwe aandeelhouder en er een nieuwe Managing Director werd aangetrokken, is Syntegro heel snel gegroeid. Zo steeg het aantal werknemers van tien naar vijftig en werd de omzet verzesvoudigd. Vandaag bedient Syntegro ongeveer 700 klanten met 20 tot 40.000 werknemers die elke dag gebruik maken van de technologie. Het gaat voornamelijk om grote bedrijven – 80 procent heeft minstens 250 medewerkers.

Volledig op maat configureerbaar
De snelle groei van Syntegro in de afgelopen vijf jaar heeft natuurlijk ook te maken met de evoluties in de markt. In alle segmenten is de populariteit van SaaS-oplossingen flink toegenomen. Wat Syntegro zo bijzonder maakt, is de flexibiliteit van de oplossing. De specialisten van Syntegro configureren het softwarepakket volledig op maat van de klant zonder te programmeren. Op die manier evolueert de oplossing eenvoudig mee met elk bedrijf en met de wetgeving, waardoor de tool toekomstgericht is en klanten voor een langere periode gebeiteld zitten.

Referentie in België en Nederland
Om klanten zo goed mogelijk te begeleiden, heeft Syntegro de voorbije jaren vooral geïnvesteerd in consultants en de organisatie rond de oplossing. Dankzij de overname door Visma kan Syntegro een volgende stap zetten in zijn groeiverhaal. Voor de bestaande klanten van het bedrijf verandert er niets. De bedrijfsnaam, de producten en alle overeenkomsten blijven behouden. Wel kan Syntegro als onderdeel van de Visma-groep een beroep doen op de rijkdom aan expertise in het ecosysteem van Visma.

Partners