30-01-2024

Eviden en Microsoft sluiten partnership om cloud- en AI-strategie te versnellen

Deel dit bericht

Eviden, bedrijfsonderdeel van de Atos Groep op het gebied van digital, cloud, big data en beveiliging, en Microsoft sluiten een vijfjarig partnership dat hun samenwerking uitbreidt met innovatieve Microsoft Cloud en AI-gestuurde oplossingen voor relevante sectoren. Deze strategische samenwerking maakt deel uit van de strategie van Eviden die tot doel heeft haar wereldwijde netwerk van bestaande en nieuwe partners te versterken en uit te breiden.

De samenwerking tussen Microsoft en Eviden markeert een belangrijke mijlpaal in hun gezamenlijke visie om de digitale transformatie van organisaties te stimuleren en hen te ondersteunen met hoogwaardige technologieën. Als onderdeel van dit strategische partnership gaan zij gemeenschappelijke oplossingen ontwikkelen en implementeren op het gebied van transformative Data & AI, Copilot en cloud-transformaties. Door Microsoft's expertise op het terrein van cloud computing en toonaangevende technologie te combineren met Eviden's diepgaande sectorexpertise en klantgerichte aanpak gaan zij bedrijven ondersteunen met op maat gesneden oplossingen om complexe uitdagingen het hoofd te kunnen bieden.

Microsoft en Eviden hebben de intentie om in de komende vijf jaar een bedrag van 2,8 miljard dollar te genereren uit nieuwe clouddiensten die Eviden gaat aanbieden. Zij geven hieraan invulling door het gezamenlijk ontwikkelen van diensten en oplossingen voor specifieke sectoren, zoals de financiële dienstverlening, automotive, de maakindustrie, energiesector, gezondheidszorg, biowetenschappen en de publieke sector. Eviden en Microsoft willen hun gemeenschappelijke activiteiten in deze sectoren versnellen. Dit doen zij door samen te investeren in co-innovatie en met de inzet van toptalent te bouwen aan Prioritized Offerings in Eviden's Global Delivery Centers en Center of Excellence.

Co-innovation Centers
Eviden en Microsoft gaan verschillende zogeheten Co-innovatie Industry Hubs lanceren. Dit doen zij met het doel om hoogwaardig onderzoek en de ontwikkeling van GenAI-gebaseerde oplossingen in bovengenoemde sectoren te versnellen. Hierbij maken zij gebruik van Eviden's expertise op het terrein van Machine Learning, AI en Azure OpenAI, zoals beide partijen in november 2023 al hebben aangekondigd. Eviden zal Microsoft Azure inzetten om de ontwikkeling van deze marktoplossingen te versnellen.

Zes strategische gebieden
Naast de uitbreiding van hun partnership blijven Eviden en Microsoft zich richten op het aanbieden van innovatieve oplossingen aan klanten in de zes onderstaande categorieën:
• Data & AI-innovaties: het versnellen van de migratie naar Cloud Apps met GenAI Launchpad en Copilot.
• Clouddiensten: Eviden DevSecOps-raamwerk helpt de transformatie van IT-applicaties te versnellen, terwijl flexibiliteit wordt toegevoegd en clouduitgaven worden verlaagd met FinOps.
• Applicatie-infrastructuur en innovatie: het migreren en moderniseren van legacy klanten op basis van een snelle migratie en de versnelde innovatie van applicaties.
• Bedrijfsapplicaties: de modernisering en innovatie van zakelijke toepassingen en nieuwe AI-oplossingen via Power Platform en D365.
• Beveiliging: als leidende internationale aanbieder van diensten op het gebied van cybersecurity zal Eviden de invoering van beveiligingsopties versnellen met AIsaac (MDR) en andere Microsoft-technologieën.
• Het versnellen van SAP-transformaties: dit krijgt invulling op basis van ruim veertien jaar samenwerking tussen SAP, Eviden en Microsoft en wordt versterkt door Eviden's wereldwijde ervaring met SAP S/4HANA, onderdeel van RISE with SAP en de migratie naar van interne SAP-systemen naar Microsoft Azure.

Levering en Centers of Excellence
Eviden zal haar internationale Centers of Excellence (CoE’s) versterken door in de komende vijf jaar 50.000+ medewerkers wereldwijd bij te scholen en trainen met 16.000+ nieuwe Microsoft-certificeringen. Eviden zal daarnaast haar Microsoft-business uitbreiden met 50+ dedicated teams in tal van landen, waaronder Nederland, België, Duitsland, Frankrijk Spanje, Oostenrijk, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Noord-Amerika.

Partners